Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Tādas dāvanas nedrīkst dāvināt – pēc otrā zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā žurnālistiem sacīja Latvijas komandas spēlētājs Nauris Miezis.

Latvijas 3x3 basketbola komanda pirmdien dienas pirmajā spēlē ar 16:22 zaudēja vieniem no favorītiem un saviem principiālākiem pretiniekiem Serbijas komandai. Serbiem tagad sešās spēlēs ir sešas uzvaras, bet Latvijas komandai ir trīs panākumi piecos mačos.

"Šī spēle bija mūsu. Pirmajās minūtēs parādījām, ka varam pārņemt spēli savās rokās. Tad sākām dāvināt dāvanas vienu pēc otras un pašās spēles beigās vienkārši pasniedzām Ziemassvētku dāvanu jau šodien," pikts pēc spēles bija Miezis, kurš arī atstāja kortu burtiski pēc spēles beigu signāla. "Mandrāža vairs nebija, tā bija pirmajās spēlēs. Es personīgi gatavojos šai spēlei ļoti nopietni un biju fokusējies par 120%."

Latvijai pirmdien otrajā spēlē jātiekas ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, bet apakšgrupu turnīru Latvijas 3x3 basketbola komanda noslēgs otrdien ar spēli pret Nīderlandi.

"Spēle jāaizmirst. Kā ir, tā ir. Sports ir nežēlīgs. Viens ir uzvarētājs, otrs ir zaudētājs. Jāgatavojas vakara spēlei, kas ir svarīga. Abas nākamās spēles ir svarīgas. Tām ir jāfokusējas vēl vairāk un jāmēģina nospēlēt 100%. Jāpaņem divas uzvaras un jāskatās tālāk, kas notiek," norādīja Edgars Krūmiņš.

Latvijas komanda šobrīd kopvērtējumā astoņu komandu cīņā ieņem trešo vietu, bet automātiski pusfinālam kvalificēsies divas labākās komandas. Nākamās četras komandas par vietu pusfinālā cīnīsies ceturtdaļfinālā, bet divām vājākajām komandām turnīrs būs beidzies. Ja Latvija nebūs starp divām labākajām komandām, tad otrdien tai būs arī divas spēles – pēc grupu turnīra drīz vien būs jācīnās arī ceturtdaļfinālā.

"Turnīra tabulā neskatāmies. Sekojam, kā katra komanda spēlē, bet turnīra tabulu skatīties nav jēgas. Par rītdienu domāsim rītdien, šodien gatavojamies vakara spēlei," piebilda Miezis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!