Foto: AP/Scanpix/LETA
Argentīnas basketbola izlase svētdien iekļuva Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, C apakšgrupas spēlē pieveicot Japānas basketbolistus.

Argentīnas basketbolisti cīņā par trešo vietu C apakšgrupā uzvarēja ar rezultātu 97:77 (26:16, 20:22, 19:15, 32:24).

Jau no spēles pirmajām minūtēm Japānas izlasei nebija atbildes aizsardzībā pret aktīvajiem Fakundo Kampaco un Nikolasu Laprovitolu, kuri veicināja ļoti skatāmu un skaistām piespēlēm bagātu Argentīnas izlases uzbrukumu. Rezultāts pēc pirmās ceturtdaļas bija 26:16, bet otrajā ceturtdaļā Gabriels Deks ar tālmetienu jau panāca 14 punktu pārsvaru, kuru japāņi gan spēja mazliet sadeldēt pirms puslaika pārtraukuma.

Tomēr argentīniešu pārākums bija nepārprotams, Japānas izlasei tā arī nespējot apturēt Dienvidamerikas vienības uzbrukumu. Ceturtajā ceturtdaļā pārsvars jau kļuva graujošs, Luisam Skolam ar savu pēdējo grozu spēlē nodrošinot +20.

Uzvarētāju labā 23 punktus guva un desmit bumbas zem groziem savāca 41 gadu vecais Skola, Fakundo Kampaco izcēlās ar 17 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, bet Gabriels Deks sakrāja 16 punktus. Laukuma saimnieku labā Judai Baba atzīmējās ar 18 punktiem, bet Juta Vatanabe izcēlās ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Šī gan nav rezultatīvākā spēle Skolas izpildījumā Tokijas spēlēs. Argentīnietis jau guva 23 punktus pirmajā mačā pret Slovēnijas basketbolistiem.

Pirms šīs spēles jau bija zināms, ka mača uzvarētājs iekļūs ceturtdaļfinālā kā otrais labākais trešās vietas ieguvējs, jo sestdien graujošu zaudējumu piedzīvoja Čehija, apakšgrupas turnīru noslēdzot ar sliktu punktu starpību (-49). Turklāt Argentīnas izlase (-8), pateicoties lielajam pārsvaram, apsteidza Vācijas basketbolistus (-16), kuriem arī pietika ar trešo vietu B apakšgrupā.

Argentīnas izlase kā neizsēta komanda un trešās vietas īpašniece ceturtdaļfinālā tiksies ar kādu no citas grupas uzvarētājām – Franciju vai Austrāliju.

C apakšgrupas spēlē svētdien vēl tiksies līdz šim nepieveiktās Spānijas un Slovēnijas valstsvienības, kuras cīņā par uzvaru apakšgrupā centīsies izvairīties no 50% iespējas ceturtdaļfinālā tikties ar ASV basketbolistiem. Jau zināms, ka ASV kā labākā otrās vietas īpašniece spēlēs pret Spāniju/Slovēniju vai Itāliju, jo tai ielozēta var tikt vien otrās vietas īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!