Foto: Gata Pabērza kolāža

Latvijas sportam vēsturiskajā nedēļā, kad par olimpisko čempioni pirmoreiz tika kronēta kāda mūsu komanda, zelta medaļnieku emociju septītajās debesīs sajutās teju ikviens šā notikuma aculiecinieks – tik patiesi, aizkustinoši un reizē enerģiski uzlādējoši tas padevās latviešu 3x3 gladiatoriem Tokijā. Turpat pjedestāla pakājē ar portatīvo datoru rokā sēdēja arī sporta medijs MVP.

Armands Puče: Potīte

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Ja latvieši šo spētu iekodēt, klonēt, kopēt, pavairot un – padot tālāk... Kas tas būtu par spēku!" pēc zelta kaujas olimpiskajā 3x3 basketbola turnīrā priecīgs Armands Puče. Kā allaž sulīgiem epitetiem un trāpīgiem salīdzinājumiem bagāta komentāra sleja, kas izpelnījās plašu atbalstu sociālajos tīklos. "Krūmiņš, norāpojis malā, sāk tīt kaut kādu lenti stilba rajonā ar tādu pārliecību, it kā būtu vismaz medicīnas bakalaurs. Viņš parādīja visai pasaulei, ka bez zelta prom no šī korta neies. Vai precīzāk – neklibos..."

Lasīt vairāk

'Negribēja, nevis nevarēja...' Vai Hārtlijs 'uzmeta' Latvijas hokeja izlasi un vai Vītoliņš būs glābējs

Foto: TASS/Scanpix

"Lai kādas būtu bijušas attiecības čempionāta laikā, viss būtu atrisināms. Šeit drīzāk jautājums par to, vai pats Hārtlijs to patiešām gribēja..." Pieci zinoši hokeja eksperti – Armands Puče, Jānis Matulis, Ģirts Ankipāns, Oļegs Sorokins un Ulvis Brože – ieskicē Latvijas hokeja izlases trenera nomaiņas aizkulises. Lūkojām saprast, ko tas šobrīd nozīmē komandai, kādi apsvērumi tik strauji mainīja trenera noskaņojumu un kāda aina paveras, putekļiem pēc skaļā blīkšķa nosēžoties. Liela nauda, divas sejas, neskaidrs līgums un čomu būšana – tas viss ir šajā stāstā...

Lasīt vairāk

Lai glābtu dēla dzīvību... 'Vingrošanas vecmāmiņa' pēc 30 gadiem elitē beidzot liek punktu

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc trīs gadu desmitiem, četrām nacionālajām izlasēm un desmitiem tūkstošu atbalsta lēcienu vingrotāja Oksana Čusovitina apstiprinājusi, ka starts Tokijā bija viņas pēdējā pietura profesionālajā ceļā. Sporta veidā, kurā veterāniem tevi pieskaita jau 20 gadu slieksnis, leģendārās uzbekistānietes karjerā 46 gadu vecumā šīs bija jau astotās olimpiskās spēles, taču viņas nozīmīgākais dzinulis šādai ilggadībai sportā bijis tāds, ko mūžā nenovēlēt nevienai mammai...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā izstāstījām stāstu par pēctecību kādā labi zināmā Latvijas sporta žurnālistu ģimenē – par to, kā Dāvids Ernštreits godam soļo sava talantīgā tēva Gunāra Erštreita pēdās –, iepzīstinājām ar lielajām cerībām, ka jau tuvāko gadu laikā igauņu braucēja Juri Vipsa personā Baltijai beidzot varētu būt savs pilots autosporta karaliskajā klasē F-1, kā arī apkopojām interesantus skaitļus par atlētiem, kas savu valsti pārstāvējuši gan vasaras, gan ziemas olimpiskajās spēlēs – atrodot tur gan vairākus medaļniekus, gan pāris latviešus.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā pētīsim, kādu faktoru iespaidā daudz produktīvāk sākusi darboties saikne – Latvijas hokejs un ASV studentu līga –, būs saruna ar vienu no 3x3 medaļu lielākajiem "vaininiekiem", pastāstīsim par diviem ļoti interesantiem vīriem Latvijas olimpiskajā komandā Tokijā, izzināsim mūsu dienvidu kaimiņu lietuviešu pārdzīvojumus olimpiskā basketbola sakarā, kā arī ar kāda ļoti prominenta viesa dalību beidzot vērsim vaļā sen loloto MVP video sadaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!