Foto: Reuters/Scanpix
Savu pirmo olimpisko čempionu titulu beidzot ieguvusi Brazīlijas futbola valstsvienība, kas sestdien triumfēja savās mājās notiekošajā Riodežaneiro spēļu vīriešu futbola turnīrā.

Brazīlijas izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Vācijas valstsvienību. Mača pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:0), bet pēcspēles sitienu sērija brazīlieši svinēja uzvaru ar 5:4.

Brazīlijas izlasi vadībā izvirzīja Neimars, kurš precīzi sita spēles 26. minūtē, bet 59. minūtē Vācijas izlases spēlētājs Maksimilians Meiers rezultātu izlīdzināja. Pēcspēles sitienu sērijā tikai pēdējā kārtā vācietis Nils Petersens nespēja pārspēt Brazīlijas vārtsargu Vevertonu, bet pēc tam Neimars nodrošināja Brazīlijai triumfu visā turnīrā.

Brazīlijas futbola izlase līdz šim bija triumfējusi visos augstākās klases turnīros, izņemot olimpiskajās spēlēs. Tā trīs reizes bija spēlējusi finālos un visas reizes piedzīvoja zaudējumus. Rio iegūtais olimpiskais tituls Brazīlijas futbola izlasei ir pirmais.

Savukārt bronzas medaļas ieguva Nigērijas valstsvienība, kas cīņā par bronzu ar rezultātu 3:2 (1:0) pārspēja Hondurasas valstsvienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Sadiks Umars, bet reizi precīzs bija Aminu Umars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!