Foto: Reuters/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanas sacensībās "Laser Radial" klasē par čempioni dāmu konkurencē klasē kļuva Nīderlandes sportiste Marita Buvmēstere.

Buvmēstere visu braucienu summā ieguva 61 punktu, kas bija labākais rādītājs. Medaļu braucienā, kurā tiek piešķirti dubultie punkti viņa ierindojās septītajā vietā, tomēr iegūtie 14 punkti netraucēja uzvaras izcīnīšanai.

Nīderlandes burātāja 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu, bet šoreiz viņa spēja kāpt pakāpienu augstāk.

Seši punkti vairāk bija Analīsai Mērfijai no Īrijas, bet labāko trijnieku noslēdza dāniete Anna-Marija Rindoma, kurai bija 71 punkts.

Burāšanas "Laser" klasē vīriešu konkurencē par čempionu kļuva austrālietis Toms Bērtons, kurš iekrāja 73 punktu. Aiz viņa ar 75 punktiem palika Tonci Stipanovičs, bet 85 punkti bija trešās vietas īpašniekam Semam Mīčam no Jaunzēlandes.

"Finn" klasē vīriešu konkurencē par čempionu kļuva Žils Skots no Lielbritānijas, kurš braucienu summā ieguva 36 punktus. Aiz viņa diezgan ievērojami atpalika Vasīlijs Zbogars no Krievijas, viņam 68 punkti. Savukārt trešajā vietā ierindojās ar 76 punktiem esošais Keilebs Peins no ASV.

Burāšanas jaukto pāru "Nacra 17" klasē par uzvarētājiem kļuva Santjago Lange un Sesīlija Karanza Saroli, kuri iekrāja 77 punktus. Tikai par punktu vairāk bija Džeisonam Voterhausam un Līsai Darmaninai no Austrālijas un austriešiem Tomasam Cajacam un Tanjai Frankai. Austrijas sportisti pēc papildus kritērijiem bija vājāki, tāpēc viņiem bronza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!