Foto: AP/Scanpix/LETA
Starp personām, kuras Japānā ieceļojušais, lai piedalītos Tokijas olimpiskajās spēlēs, saslimšana ar Covid-19 noteikta vien piecos gadījumos, ceturtdien ziņo portāls "insidethegames.biz".

Ceturtdien olimpisko spēļu rīkotāji paziņoja, ka vienam atlētam, kurš ieceļojis Japānā, noteikta saslimšana ar Covid-19. Sportista vārds un valsts netiek atklāta, bet zināms, ka konkrētajai personai turpmākās divas nedēļas būs jāpavada karantīnā.

Olimpisko spēļu dalībnieki olimpiskajā ciematā šogad var ierasties vien piecas dienas pirms pirmās sacensību dienas. Tādējādi paredzams, ka šim sportistam dalība olimpiskajās spēlēs noslēgusies vēl pirms to sākuma.

Iepriekš Covid-19 klātbūtne tika konstatēta arī Ugandas delegācijā, kurā atklāja divus saslimušos, bet pa vienam inficētajam bijis arī Izraēlas un Serbijas delegācijā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) iepriekš ziņoja, ka laika posmā no 1. līdz 13.jūlijam no Japānā ieceļojušajiem olimpisko spēļu dalībniekiem, kuru skaits lēšams ap 8000, saslimšana ar Covid-19 noteikta tikai trim cilvēkiem.

Treniņnometnē Dohā saslimšanu ar Covid-19 noteica vienam bēgļu delegācijas pārstāvim, bet šis gadījums netiks skaitīts Tokijas olimpisko spēļu statistikā. Bēgļu delegācija šī iemesla dēļ uz Japānu dosies vēlāk.

Ceturtdienas pusdienlaikā organizatori arī atklāja, ka saslimšana ar Covid-19 noteikta vienai Tokijas olimpisko spēļu amatpersonai. Zem šī termina var slēpties SOK, Starptautiskās Paralimpiskās komitejas, Valstu Olimpisko komiteju, starptautisko federāciju vai sporta tiešraižu nodrošināšanas pārstāvji.

Covid-19 skāris arī Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija-7 komandu. Kādai reisā uz Tokiju, ar kuru lidoja arī DĀR komanda, noteica saslimšanu ar Covid-19. Šī iemesla dēļ DĀR komanda tagad atrodas savā viesnīcā un ievēro karantīnu.

Tāpat zināms, ka vienā no Hamamatsu pilsētas viesnīcām, kurā nakšņo 31 Brazīlijas delegācijas pārstāvis, septiņiem viesnīcas darbiniekiem noteikta saslimšana ar vīrusu. Pilsētā par sporta nozari atbildīgais Josinobu Savada vēlāk atklāja, ka konkrētā viesnīca uzskatām par Covid-19 perēkli.

Zīmīgi, ka nevienam no Brazīlijas delegācijas pārstāvjiem, kuri apmetušies konkrētajā viesnīcā, saslimšana ar Covid-19 vēl nav noteikta.

Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu pārceltās olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23.jūlija līdz 8.augustam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!