Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam piešķirta tehniskā uzvara Tokijas olimpisko spēļu pirmajā mačā, jo Čehijas duets Ondržejs Perušičs un Davids Šveiners Covid-19 dēļ spēli nevar aizvadīt.

Jau vēstīts, ka pirms olimpisko spēļu sākuma Perušičam bija pozitīvi Covid-19 testa rezultāti. Čehiem bija iespēja aizvietot Perušiču, tomēr tas netika izdarīts. Čehi piedāvāja Pļaviņam/Toča spēli aizvadīt uz vēlāku laiku, taču latvieši no tā atteicās.

Čehu duetam jaunākās Covid-19 analīzes bija negatīvas, tāpēc čehu puse centās panākt no pludmales volejbola sacensību rīkotājiem "zaļo" gaismu. Šajā jautājumā bijušas vairākas sapulces, Latvijas puse arī sūtījusi vēstules.

Pēc ilgas neskaidrības pirmdien olimpisko spēļu rīkotāji oficiāli paziņoja, ka Pļaviņa/Toča un Perušiča/Šveinera spēle ir atcelta. Punkti par uzvaru mačā piešķirti Latvijas komandai. Pagaidām pārējās apakšgrupas spēles Čehijas duetam plānots aizvadīt.

Turnīra turpinājumā Pļaviņam/Točam būs jātiekas ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuri ir šī brīža pasaules čempioni, kā arī Meksikas duets Hosue Gastonu/Hosē Rubio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!