Foto: AFP/Scanpix
Olimpiskais čempions peldēšanā Raiens Lohte ar komandas biedriem sestdien pēc sacensībām kļuvuši par bruņotas laupīšanas upuriem, taču olmpisko spēļu rīkotāji šīs ziņas nodēvējuši par baumām, vēsta ārzemju mediji.

Svētdien no rīta "Fox Sports News" pirmie paziņoja par to, ka Lohte piedzīvojis bruņotu uzbrukumu, taču ikdienas preses konferencē Riodežaneiro spēļu rīkotāji un Starptautiskās Olimpiskās komitejas pārstāvji, jautāti par šo lietu, atbildēja, ka tās esot "baumas", ziņo portāls "insidethegames.biz".

Vēlāk parādījās informācija, ka sportists sveiks un vesels esot atgriezies olimpiskajā ciematā un sazinājies ar tuviniekiem.

ASV Olimpiskā komiteja (USOC) arī apstiprinājusi, ka noticis uzbrukums peldētājiem. "Četri mūsu olimpiskās peldēšanas izlases sportisti (Gunars Bencs, Džeks Kogners, Džimijs Feigens un Lohte svētdien agri no rīta pēc svinībām ar taksometru devās uz olimpisko ciematu, un viņus pa ceļam apstādināja policijas formās tērpti cilvēki, kas pieprasīja no sportistiem naudu un viņu personiskās mantas. Neviens no atlētiem nav cietis un viņi visi sadarbojas ar izmeklēšanu," izdevums "The Guardian" citē USOC preses sekretāru.

"Mūs apstādināja, viņi uzrādīja policijas nozīmītes un izrāva mūs no mašīnas," izdevums "USA Today" citē Lohti. "Uzbrucēji izvilka ieročus, lika pārējiem peldētājiem izkāpt no mašīnas un nogulties zemē. Es atteicos, jo mēs taču neko nebijām izdarījuši, un tad viens no vīriešiem pacēla ieroci un pielika man pie pieres un teica: gulies zemē! Es to izdarīju. Viņš paņēma manu naudu, manu maku, bet atstāja telefonu un dokumentus."

Riodežaneiro policija apstiprinājusi, ka izmeklē ASV peldētāju aplaupīšanu.

SOK pārstāvji vēlāk atvainojās, ka viņu izteikumi par Lohtes incidentu esot bijuši "nepareizi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!