Foto: Reuters/Scanpix
Par Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu čempionu burāšanās vējdēļu "RS:X" klasē vīriešu konkurencē kļuva Dorians van Rijselberge, bet sieviešu konkurencē labākā bija Šarlīne Pikona.

Nīderlandes burātājs jau bija līderis pēc 12 priekšbraucieniem, bet medaļu braucienā, kurā sportistiem piešķir dubultos punktus, viņš vēlreiz finišu sasniedza pirmais. Kopvērtējumā van Rijselberge ieguva 25 punktus, kas viņam ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

Sudraba medaļu ieguva brits Niks Dempsijs, kurš visu braucienu summā ieguva 52 punktus. Savukārt bronzas godalgu ieguva Francijas burātājs Pjērs le Koks, kura punktu summa bija 86. Tikai divus punktus vairāk ieguva ceturtās vietas īpašnieks polis Pjotrs Miška.

Sieviešu konkurencē cīņa par pirmo vietu bija daudz saspringtāka. Pikona medaļu braucienā izcīnīja otro vietu, bet kopvērtējumā tas netraucēja gūt uzvaru. Viņai braucienu summā bija 64 punkti, kas bija tikai par diviem mazāk nekā otrajā vietā esošajai Peinai Čenai no Ķīnas. Bronzas godalga pienācās 69 punktus izcīnījušajai Krievijas sportistei Stefanijai Jelfutinai.

Jau ziņots, ka "RS:X klasē startēja Latvijas burātāja Ketija Birzule, kura ierindojās 24. vietā un nekvalificējās medaļu braucienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!