Foto: LETA

Lielbritānijā plānots pieņemt "izņēmuma" likumu, īslaicīgi Londonas Olimpisko spēļu norises laikā ļaujot veikaliem pagarināt darba laiku svētdienā, vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Lielbritānijas finanšu ministra Džordža Osborna sacīto.

Šo likumu izskatīšanai valdībā plānots iesniegt šomēnes un pieņemt līdz Lieldienām, lai gan veikalu "Usdaw" darbinieku arodbiedrība plānotās īslaicīgās izmaiņas nav atbalstījusi. "Pagājušajā gadā valdība konsultējās šajā jautājumā un jau tad bija skaidrs, ka ne tirgotāji, ne pircēji šo ideju neatbalsta," sacījis arodbiedrības ģenerālsekretārs Džons Hanets.

Lielbritānijas finanšu ministrs gan raidorganizācijas BBC ēterā paudis viedokli, ka tas būtu "nožēlojami", ja laikā, kad uz Londonā notiekošajām Olimpiskajām spēlēm ieradīsies cilvēki no visas pasaules, pie veikalu durvīm būs izkārtne "slēgts", ņemot vērā, ka daudzi pasākumi notiks tieši svētdienā.

Patlaban Lielbritānijā ir spēkā 1994.gadā pieņemts likums, kas pirmo reizi ļāva biznesam tirgoties svētdienā, taču to ir ļauts darīt sešas stundas dienā laikā no plkst.10 līdz plkst.18.

Jau vēstīts, ka Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!