Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jeļena Ostapenko Tokijas olimpiskajās spēlēs vienspēļu turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 4-6, 7-6 (7:2), 4-6 sīvā cīņā piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvei Jeļenai Vesņinai.

Abas tenisistes spēkojās divas stundas un 18 minūtes. Ostapenko WTA rangā ierindojas 30. vietā, bet Vesņina atrodas vien 305. vietā, jo šogad profesionālajā tenisā atgriezusies pēc bērniņa piedzimšanas. Šī abām tenisistēm bija trešā savstarpējā spēle, un Ostapenko joprojām nav uzvarējusi šo tenisisti no Krievijas.

Līdz ar to no Tokijas olimpiskajām spēlēm vienspēļu turnīrā izstājušās abas Latvijas tenisistes. Iepriekš arī Anastasija Sevastova piedzīvoja zaudējumu trīs setu mačā. Taču viņas abas vēl kopā startēs dubultspēļu turnīrā, kas arī notiks svētdien.

Ostapenko spēli iesāka lieliski, un viņa ieguva vadību ar rezultātu 4-2, tomēr nākamos četrus geimus uzvarēja Vesņina, tādējādi uzvarot arī pirmo setu. Otrais sets ritēja ļoti līdzīgā cīņā. Otrajā geimā Ostapenko atspēlēja piecas breikbumbas, bet turpinājumā tenisistes aizspēlējās līdz taibreikam, kurā Latvijas tenisiste bija ievērojami pārāka, uzvarot ar 7:2.

Trešajā setā Ostapenko atspēlējās no ātri zaudēta serves geima, un cīņa turpināja ritēt saspringti. Ostapenko mača laikā bieži nespēja valdīt emocijas, kas norāda uz mača spriedzi. Taču noslēgumā Vesņina lauza Ostapenko servi, un, servējot par uzvaru mačā, viņa ar trešo piegājienu izmantoja mačbumbu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!