Foto: AFP/Scanpix

Ja Latvijas tenisistei Jeļenai Ostapenko izdosies parādīt savu sniegumu, viņa ir droša, ka Riodežaneiro olimpisko spēļu vienspēļu sacensību pirmajā kārtā var uzvarēt austrālieti Samantu Stosuru.

Kaut Ostapenko Riodežaneiro ieradās vakar vēlu vakarā, šodien viņai treniņu nācās uzsākt jau plkst. 7.50 no rīta, jo citā laikā nebija pieejami korti.

"Īsti labi šeit nav, viņi laikā nepabeidza kortu būvi, tāpēc viss izskatās jocīgi. Korti ir ļoti lēni, kādi man nepatīk, tomēr tā viss kārtībā," latviešu žurnālistiem stāstīja Ostapenko. "Olimpiskajā ciematā gan ir labāk, nekā domāju, - likās, ka būs daudz sliktāk, bet ir normāli."

Tenisiste gan atzina, ka olimpiskajā ciematā istabas ir diezgan netīras, kā arī, neskatoties uz solījumiem, nav pieejams siltais ūdens, bet kopumā viņa saglabāja optimismu.

Ceturtdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka turnīra pirmajā kārtā Ostapenko spēkosies ar pieredzējušo Stosuru, kura sacensībās izlikta ar 13.numuru.

"Izloze kopumā ir laba. Stosura pirmajai kārtai ir normāla pretiniece - ja spēlēšu savu tenisu, varu mierīgi uzvarēt," stāstīja Latvijas labākā tenisiste, kura kortā, visticamāk, dosies svētdien, jo viņa zina droši, ka sestdien vēl nespēlēs. "Viņai serve ir kā kuru dienu - vienu dienu laba, otru nē. Vienu dienu var būt daudz eisu, nākamajā - daudz dubultkļūdu."

"Mana spēle ir atkarīga no manis pašas - kad zaudēju mačus, zaudēju nevis pretiniekam, bet sev. Ja uzvarēšu servi, uzvarēšu arī maču," pauda sportiste.

Ostapenko vien trešdien aptuveni 1000 kilometru attālumā no Riodežaneiro noslēdza dalību Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar 6-4, 3-6, 2-6 zaudēja ungārietei Tīmeai Babošai. Pirms šī turnīra tenisistei bija četru zaudējumu sērija.

"Florjanopolisa bija kā treniņu mači pirms Riodežaneiro, nospēlēju trīs mačus, viss kārtībā. Nesatraucos par pirms tam piedzīvotajiem zaudējumiem, jo zaudēju nevis trešā simta, bet pirmā četrdesmitnieka spēlētājām. Spēlēju labi," uzskata sportiste.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik ieņem 41.vietu, kamēr Stosura, kura ir 2011.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, meklējama 18.pozīcijā. Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēkojušās.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam. Latvijas izlases pieteikumā dalībai sacensībās ir 33 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!