Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko divas dienas pēc izstāšanās no Rio olimpiskajām spēlēm tomēr Latvijas žurnālistiem sniedza savu komentāru par neveiksmi spēlē pret Samantu Stosuru.

Ostapenko jau svētdien 7. augustā izstājās no Rio olimpiādes, sieviešu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā piekāpjoties pieredzējušai Stosurai. Pēc spēles Latvijas tenisiste pagāja garām Latvijas žurnālistiem, nesniedzot komentārus. Arī pirmdien iegūt komentārus no tenisistes nebija iespējams, bet otrdien viņa pirms pludmales volejbola dueta Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš spēles sniedza komentāru.

"Tenisā tā notiek, ka pēc zaudējuma neintervē, bet tenisistu intervē pēc kāda laika. Nevis tad, kad tu zaudē un nejūties labi," Latvijas medijiem teica Ostapenko, kura uzskata, ka arī olimpiskajās spēlēs tā drīkstēja rīkoties.

Runājot par spēli, Ostapenko atzina, ka visas cīņas gaitu ietekmējis viņas sniegums. "Spēlē viss bija atkarīgs no manis. Viņa nespēlēja tik agresīvi, pirmajā setā viņa neturēja tempam līdzi. Viņa gaidīja, kad sākšu kļūdīties. Ja nesāktu kļūdīties, viņai nebija cerību uzvarēt."

Ostapenko netieši ļāva noprast, ka nestabilitāte pagaidām viņai ir viena no sāpīgākajām vietām un pie tā tiek strādāts, lai visas spēles gaitā sniegums būtu vienmērīgs.

Latvijas tenisiste neslēpa, ka viņai ir patīkami pārstāvēt valsti olimpiskajās spēlēs, kur izjūt visas komandas vienotību un draudzību. Ostapenko cer, ka spēlēs olimpiskajās spēlēs arī pēc četriem gadiem, jo tas ir īpašs turnīrs. "Olimpiāde ir kā "Grand Slam" turnīrs. Lielas tribīnes, arī citos kortos. "Grand Slam" turnīru uzvarēt ir prestiži, bet, ja tev ir zelts olimpiādē, tas ir kaut kas. Tomēr karjeras laikā tu vari uzspēlēt 3-4 reizes olimpiskajās spēlēs."

Savukārt šogad Ostapenko vēlas sezonu noslēgt uz pozitīvas nots un iekļūt varbūt pasaules ranga TOP 20, lai gan sezonas sākumā bija domājusi par TOP 50. "Februārī biju jau TOP 35, tāpēc varbūt šogad gribas TOP 20. Gribētos labi nospēlēt "US Open", pārvarēt kādas trīs kārtas, un labi aizvadīt Āzijas tūres trīs lielos turnīrus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!