Foto: F64

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika centīsies gūt vairāk pozitīvu emociju, kas varētu palīdzēt Rio olimpisko spēļu finālā, kurā viņa iekļuva, pārvarot otrdien kvalifikāciju.

Kvalifikācijas sacensībās Latvijas rekordiste Palameika pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 63,03 metru tālumā, par trīs centimetriem pārspējot kvalifikācijas normatīvu. Savukārt otra Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa kvalifikācijā ieņēma 14. vietu un neiekļuva finālā.

Palameika pēc sacensībām žurnālistiem norādīja, ka bija mērķis jau pirmajā mēģinājumā izdarīt visu darbu. "Koncentrējos uz 64 metriem un, kad parādījās 63 metri, es pilnīgi aizmirsu, ka ir kvaifikācija un viss ir super. Gribējās pielikt klāt, jācenšas vēl vairāk. Jāsaprot, ka 63 metri kvalifikācijā ir ļoti augsts rezultāts."

Sportiste atzina, ka vienīgais mēģinājums pat īsti nav sanācis, jo metiens aizgājis "pa sānu", tomēr kvalifikācijas normatīvu ar to varēja izpildīt. Pēc viņas teiktā, Rio Olimpiskajā stadionā ieskrējiena ceļiņš ir ļoti ātrs, kas viņai ļoti patīkot.

"Emocionāli bija grūti, jo grandiozs pasākums. Tas ir tas slogs, kas var sabojāt sasniegto labo fizisko formu. Jācenšas izbaudīt to enerģiju un pārvērst tādā pozitīvismā. Man ir jāpatīk pasākums, nedrīkst no tā baidīties, gaidu ar pozitīvismu," saka Palameika.

Fināla notikumus Palameika nevēlējās prognozēt, jo šosezon sacensībās goda pjedestāls tik bieži mainījies, ka kaut ko grūti pirms tam teikt. "Turiet īkšķus finālā. Jāsaprot, ka mēs esam sportisti un jādod mums tā pozitīvā enerģija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!