Foto: F64

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien Tokijas olimpisko spēļu šķēpmešanas sacensību finālā ierindojās 11. pozīcijā.

Sacensības Palameika atklāja ar metienu aptuveni 57 metru robežās, taču viņa bija neapmierināta ar šo rezultātu un pārkāpa pāri sektora līnijai. Ar otro metienu viņa sasniedza 54,30 metrus, šo rezultātu saglabājot, bet trešajā piegājienā viņa uzrādīja savu labāko metienu – 58,70 metri.

Lai iekļūtu labāko astotniekā Palameikai vajadzēja sasniegt rezultātu 59,97 metri. Kvalifikācijas sacensībās Latvijas šķēpmetēja veica 60,94 metrus tālu metienu, ar ko finālā būtu pieticis sacensību turpināšanai.

Par olimpisko čempioni kļuva ķīniete Šijina Liu, kuras rezultāts bija 66,34 metri. Poliete Marija Andrejčika ierindojās otrajā vietā ar 64,61 metru, bet bronzas godalgu ieguva Kelsija Lī Bārbere no Austrālijas, uzrādot rezultātu 64,56 metri.

Septīto vietu izcīnīja lietuviete Liveta Jasiunaite, labākajā piegājienā šķēpu metot 60,06 metrus tālu.

Jau vēstīts, ka citas Latvijas šķēpmetējas Anete Kociņa Tokijas olimpiskās spēles noslēdza 21. vietā, bet Līna Mūze ierindojās 26. vietā.

Savukārt Gatis Čakšs vīriešu konkurencē ierindojās 18. pozīcijā.

Palameikai šīs ir trešās olimpiskās spēles karjerā. Londonā viņa ierindojās astotajā vietā, bet Rio – 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!