Foto: F64

Latvijas šķēpmetējai Madarai Palameikai ceturtdien Riodežaneiro olimpisko spēļu finālsacensības nebija veiksmīgas, un viņai ar vienīgo ieskaitīto mēģinājumu nepietika, lai sasniegtu augstu pozīciju.

Palameikai finālsacensībās pirmie divi metieni netika ieskaitīt, bet noslēdzošajā piegājienā viņas rezultāts bija 60,14 metri. Ar tik tālu metienu viņa neiekļuva labāko astotniekā, kas varēja izdarīt vēl trīs metienus.

Līdz ar to Palameika olimpiskās spēles noslēdza desmitajā vietā. Jau vēstīts, ka cita latviešu šķēpmetēja Sinta Ozoliņa nepārvarēja kvalifikāciju un kopvērtējumā ierindojās 14. pozīcijā.

Par olimpisko čempioni šķēpmešanā kļuva 21 gadu vecā horvātiete Sāra Kolāka, kura labākajā mēģinājumā sasniedza 66,18 metrus. Otrajā vietā ierindojās Sunete Viljoena izcīnīja otro vietu ar 64,92 metriem, bet bronzas medaļu ieguva čehiete Barbora Špotakova (64,80).

Otrdien kvalifikācijas sacensībās Palameika ar pirmo metienu sasniedza kvalifikācijas normatīvu – 63,03 metri.

Kopumā Latvijas šķēpmetējiem šīs bija neveiksmīgas olimpiskās spēles. Vienai no sezonas līderēm Palameikai tika prognozētas arī godalgas, savukārt vīru šķēpmetēji Zigismuds Sirmais, kurš ir Eiropas čempions, un Rolands Štrobinders nepārvarēja kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!