Foto: Reuters/Scanpix
Pēc Rio olimpisko spēļu laikā piedzīvotajām loģistikas un organizatoriskajām problēmām, kas "grāvušas sportistu morāli" sacensību laikā, Kenijas valdība ir atlaidusi nacionālās Olimpiskās komitejas (NOCK) vadību, ziņo ārzemju mediji.

"Mūsu sportistu un visas Kenijas komandas menedžmentā ir pieļautas daudzas paviršības, sākot ar izmitināšanu, ceļojumu plānošanu un akreditāciju līdz ekipējuma izsniegšanai, ko sportisti tā arī nav saņēmuši," paziņojis Kenijas sporta ministrs Hasans Vario. "Līdz ar to es izziņoju par nekavējošo NOCK izformēšanu un nododu tās pagaidu vadību "Sports Kenya".

Ir ierosināta izmeklēšana attiecībā uz astoņām NOCK amatpersonām.

NOCK noraida valdības pārmetumus. "Iespējams, tas viss ir tāpēc, ka mēs vēl neesam iesnieguši [valdībā] atskaiti, mēs iesniegsim pārskatu par visiem tērpiem, ko esam saņēmuši un kam nodevuši," saka NOCK ģenerālsekretārs Fransiss Pols. "Mēs darījām visu, kas ir mūsu pienākumos, un savu darbu padarījām labi. Mēs nepametīsim savus birojus, neokupēsim valdības ēku un turpināsim maksāt algas."

Viens no skandāliem saistībā ar Kenijas izlasi, bija trenera izraidīšana no spēlēm, jo viņš mēģināja sportista vietā iziet dopinga pārbaudi, kā arī vairākas domstarpības starp NOCK un valsts Vieglatlētikas federāciju.

Liela daļa Kenijas sportistu tikai nupat ir pametuši Brazīliju, jo NOCK vadība bija izlēmusi nogaidīt, kad kritīsies lidojumu cenas, ziņo portāls "insidethegames.biz". Maratonists Veslijs Korirs atklāja, ka sportisti tika izmitināti zema līmeņa viesnīcā rajonā, kur visu nakti notikusi apšaudes, jo olimpiskais ciemats ir slēgts. Tur atradās maratona skrējēji, izņemot olimpisko čempionu Eliudu Kipčogi, kurš pats iegādājās sev lidmašīnas biļeti, soļotāji, bokseri un sprinteres.







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!