Latvijas paralimpiskie airētāji Žanna Čveckovska un Eduards Pupelis piektdien Riodežaneiro spēlēs aizvadīja priekšsacīkstes jaukto divnieku sacensībās TA klasē, sasniedzot 11. rezultātu.

1000 metru garo distanci Latvijas pārstāvji veica četrās minūtēs un 36,95 sekundēs. Savā braucienā Čveckovska/Pupelis ierindojās pēdējā, sestajā vietā, bet abu braucienu summā viņiem 11. rezultāts.

Katra priekšsacīkšu brauciena uzvarētāji kvalificējās A finālam, kas notiks svētdien. Savukārt pārējie sestdien turpinās sacensības, cīnoties par atlikušajām vietām A finālā. Kuriem tas neizdosies, tie startēs B finālā.

No brauciena uzvarētājiem latvieši atpalika 44,79 sekundes.

Latvija paralimpiskajā airēšanā tiek pārstāvēta pirmo reizi. Paralimpiskās airēšanas saknes Latvijā meklējamas pavisam nesen, tomēr ar atbalstu no Latvijas Airēšanas federācijas (LAF), kā arī ar federācijas ģenerālsekretāres Maritas Šteinbergas un trenera Alekseja Lavrenova palīdzību, komanda no Latvijas, kura startēs TA klasē, īsā laikā sasniedza negaidīti augstus rezultātus. Pirmo reizi piedaloties pasaules čempionātā Portugālē, Čveckovska/Pupelis ierindojās septītajā vietā, aiz sevis atstājot virkni pieredzējušu valstu pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!