Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ķīnas pārstāve Mena Čeņa ceturtdien Tokijas olimpisko spēļu finālā galda tenisā uzvarēja tautieti Jinšu Suņu, turpinot Ķīnas sportistu dominanci šajā sporta veidā.

Cīņā starp divām ar pirmajiem numuriem spēlēs izliktajām tenisistēm beidzās ar Čeņas uzvaru ar 4-2 (9:11, 11:6, 11:4, 5:11, 11:4, 11:9), izcīnot savu pirmo olimpisko zeltu.

Čeņa un Suņa beigās apskāvās un pēc tam izritināja lielu Ķīnas karogu.

Sieviešu konkurencē kopš pirmajām olimpiskajām spēlēm 1988.gadā Seulā, kurās bija pārstāvēts galda teniss, uzvarējušas ir vien Ķīnas pārstāves. Turklāt tikai vienreiz finālā nav tikušās divas Ķīnas sportistes.

Ķīna, kura olimpisko spēļu vēsturē ir ieguvusi 29 no 34 galda tenisa zelta, piektdien pievienos vēl vienu - vīriešu finālā ir vēl viena ar diviem pirmajiem numuriem izsēto ķīniešu tikšanās.

Pirmdien jaukto dubultspēļu finālā mājinieki pārsteidza, uzvaru svinot Junam Mizutani un Mimai Ito, kas Japānai bija pirmā olimpiskā zelta medaļa galda tenisā.

Savukārt Ķīna, kura iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs savāca visas zelta medaļas šajā sporta veidā, ceturtdien atbildēja ar zeltu sieviešu vienspēlēs.

Ito, kura tika uzskatīta par draudu ķīnietēm, pusfinālā ar 0-4 (3:11, 9:11, 6:11, 4:11) piekāpās Suņai.

20 gadus vecajai Ito nācās samierināties ar bronzu, ar 4-1 (6:11, 11:8, 11:7, 11:7, 11:6) pārspējot Singapūras galda tenisisti Menju Ju.

Ju, kura bija izsēta tikai ar 26.numuru, ir bijušas ilgstošas muguras problēmas.

Sacensības galda tenisā Tokijā beidzas 6.augustā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!