Foto: Reuters/Scanpix
Kazahstānas smagatlētikas izlases treneris Aleksejs Ni, kura audzēkņi XXX Vasaras olimpiskajās spēlēs izcīnījuši četras zelta medaļas, apsver iespēju atkāpties no amata, jo uzskata, ka pasaule Kazahstānai nepiedos šādu triumfu, vēsta vietējie mediji.

"Domāju, ka četras zelta medaļas mums nepiedos. Pasaule mums nepiedos to, ko izdarījām te, Londonā," intervijā telekanālam "Kazahstan" izteicies treneris. "To es jau jūtu pēc tā, kā ārzemnieki mūs apsveic. Jūtu, ka tas notiek ar sakostiem zobiem."

"Kazahstānai būs labāk, ja es aiziešu," saka Ni. "Esmu kļuvis jau par tādu odiozu personu. Piecās olimpiādēs te "zīmējos", 15 pasaules čempionātos. Domāju, ka došu ceļu jaunajiem."

Taču Kazahstānas Sporta rezervju nacionālo komandu direkcijas pārstāvji uzsvēruši, ka komentēt trenera izteikumus ir pāragri.

"Pagaidām ir ļoti grūti kaut ko komentēt. Vispirms mums ir jāuzklausa viņa atkāpšanās iemesli," pirmdien preses konferencē Astanā izteicies direkcijas direktora vietnieks Aleksejs Krjučkovs. "Bieži vien treneri emociju iespaidā paziņo par karjeras beigām, bet pēc tam, nedaudz atpūtušies un atjaunojušies, turpina strādāt."

Līdz šim Kazahstāna Londonas Olimpiskajās spēlēs ir izcīnījusi sešas zelta medaļas - pirmo ieguva riteņbraucējs Aleksandrs Vinokurovs, otro, trešo un ceturto - svarcēlājas Zulfija Činšanlo (svara kategorijā līdz 53 kg), Maija Maneza (līdz 63 kg) un Svetlana Podobedova (līdz 75 kg), piekto - svarcēlājs Iļja Iļjins (līdz 94 kg), sesto - vieglatlēte Olga Ripakova tāllēkšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!