Foto: F64

Pēc kontakta ar Covid-19 slimnieku lidmašīnā uz Tokiju, kur pašlaik notiek vasaras olimpiskās spēles, četri Latvijas Televīzijas (LTV) komandas dalībnieki ir nonākuši pašizolācijā, sociālajā tīklā "Instagram" pavēstījis LTV žurnālists Dāvids Ernštreits, kurš pats esot viens no pašizolācijā nonākušajiam.

Četru LTV darbinieku nonākšana pašizolācijā olimpisko spēļu atspoguļošanu būtiski neietekmēs, jo visiem nodrošināta iespēja strādāt attālināti, kā arī komandas ietvaros veikta pienākumu pārkārtošana, paziņojusi Latvijas Televīzija.

LTV darbinieki, viņu vidū žurnālists Dāvids Ernštreits, pašizolācijā nonāca pēc fiksēta kontakta ar Covid-19 inficētu personu lidmašīnā uz Tokiju.

"Tā kā informācija no olimpisko spēļu organizatoriem par nepieciešamību līdz 4. augustam četriem darbiniekiem ievērot pašizolāciju saņemta tikai nedēļu pēc ierašanās, LTV komanda jau ir paguvusi veikt visus sagatavošanās darbus, lai olimpisko spēļu atspoguļošana netiktu būtiski traucēta. Visai LTV olimpisko spēļu komandai ir pandēmijas laikā iegūta pieredze strādāt attālināti. Pašizolācijā esošajiem darbiniekiem viesnīcas numuros ir nodrošināts darbam nepieciešamais aprīkojums," norāda LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Lai arī līdz pašizolācijas beigām žurnālists Dāvids Ernštreits nevarēs būt klāt sacensībās, viņš turpinās veidot reportāžas ar montētiem materiāliem. Komandā ir veikta pienākumu pārkārtošana, būtiskākajās sacensībās būs klāt, spilgtākos momentus un emocijas arī turpmāk atspoguļos žurnālisti Reinis Ošenieks un Matīss Timofejevs.

LTV olimpisko spēļu komandā Tokijā ir 14 darbinieki, visi vakcinēti pret Covid-19 un stingri ievēro organizatoru noteiktos ierobežojumus. Atbilstoši protokolam regulāri veiktie testi visiem ir negatīvi.

Ernštreits portālam "Lsm.lv" pavēstījis, ka lidojuma laikā uz lidmašīnas klāja žurnālisti bijuši kontaktā ar inficēto, bet par to uzzinājuši tikai nedēļu pēc ierašanās Tokijā. Neskatoties uz to, ka jau gandrīz nedēļu viņi bija nostrādājuši un jutās veseli, nekādi izņēmumi netiekot pieļauti – ar Covid-19 slimnieku kontaktā nonākušajiem jāpaliek pašizolācijā.

Sociālajā vietnē publicētajā video Ernštreits nosmej, ka tagad viņa viesnīcas istaba kļuvusi par biroju, no kura viņam būs jāturpina strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!