Foto: AFP/Scanpix
Amizanti, bet laimīgi noslēgušās Riodežaneiro olimpiskās spēles horvātu diska metējai Sandrai Perkovičai - viņa ar vienu vienīgu ieskaitītu metienu finālā kļuva par divkārtēju olimpisko čempioni.

Nedienas ar rezultāta uzrādīšanu Perkovičai sākās jau kvalifikācijā, kad viņa pēc diviem mēģinājumiem pielijušajā sektorā bija bez rezultāta, un visu "sakārtoja" pēdējā metienā, kad uzrādīja kvalifikācijas labāko rezultātu.

Tas pats, bet jau saulainos laika apstākļos, notika finālā - pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem Eiorpas, pasaules un olimpiskā čempione bija bez rezultāta, toties trešajā sasniedza labāko rezultātu - 69,21 m. Turpinot sacensības, Perkoviča vēl trīsreiz izkāpa no sektora un palika bez rezultāta, taču ar šo vienīgo ieskaitīto metienu pietika zelta medaļai.

Līdz Perkovičas čempiones metienam sacensību līdere bija francūziete Melina Robēra-Mišona, kurai tika sudrabs, - 66,73 m. Pēc trešā mēģinājuma uz trešo vietu pacēlās kubiete Denija Kavaljero, kura šo pozīciju noturēja līdz beigām un saņēma bronzas medaļu.

Lietuviete Zinaīda Sendrūte ierindojās 10. vietā - 61,89 m.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!