Latvijas pilsonību ieguvušais modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs iekļauts rezerves sastāvā un dosies uz Riodežaneiro ar cerību piedalīties olimpiskajās spēlēs, atklājis Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš.

Starptautiskā Modernās pieccīņas federācija (UIMP) apstiprinājusi Nakoņečniju kā pirmo rezervistu dalībai olimpiskajās spēlēs. Proti, sportists dosies uz Riodežaneiro ar cerību, ka viņš varēs aizstāt kādas citas valsts pārstāvi, piemēram, ja tiks piešķirta diskvalifikācija, tiks gūta trauma vai kāda cita iemesla dēļ sportists nevarēs piedalīties sacensībās.

Liepiņš aģentūrai LETA arī piebilda, ka Nakoņečnijs uz Riodežaneiro dosies par UIMP līdzekļiem, nevis ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) atbalstu.

Kā zināms, Ukrainā dzimušajam Nakoņečnijam pērn par īpašiem nopelniem valsts labā piešķīra Latvijas pilsonību. Savās pirmajās sacensībās ar Latvijas karogu pagājušā gada martā viņš negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, tomēr kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti.

Olimpiskajām spēlēm neizdevās kvalificēties pieredzējušajiem Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Jeļenai Rubļevskai un Denisam Čerkovskim, kā arī jaunajam Pāvelam Švecovam.

Vistuvāk olimpiskās ceļazīmes iegūšanai bijis Nakoņečnijs, kurš pasaules rangā ieņēma 24. vietu, Pāvels Švecovs bija 72. pozīcijā, bet Deniss Čerkovskis atradās 87. vietā, savukārt dāmu konkurencē 40 gadus vecā Rubļevska bija 47. vietā.

Šī gada pasaules čempionātā Nakoņečnijs izcīnīja 14. vietu, bet Rubļevska ieņēma 28. pozīciju, kamēr Švecovs un Čerkovskis finālā neiekļuva. Tāpat Nakoņečnijs un Švecovs izcīnīja augsto ceturto vietu stafetes sacensībās, bet jauktajā stafetē Rubļevska kopā ar Švecovu finišēja sestie.

Latvijas pieccīņniekiem olimpiskajās spēlēs ir bijuši lieli panākumi. Jeļena Rubļevska piedalījusies četrās olimpiskajās spēlēs. 2000. gadā Sidnejā viņa ieņēma astoto vietu, bet pēc četriem gadiem Atēnās tika kronēta par vicečempioni. 2008. gadā Pekinā viņa ierindojās 23.vietā, bet pirms četriem gadiem Londonā vēlreiz bija astotā.

Tāpat arī 37 gadus vecais Čerkovskis savu labāko rezultātu sasniedza Atēnās, kur palika 36 punktu attālumā no bronzas medaļas, finišējot ceturtais. Sidnejā Čerkovskim 18., Pekinā 11. un Londonā 19. pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!