Foto: Reuters/Scanpix
Grieķijas un Ziemeļkorejas vingrotāji pirmdien izcīnījuši olimpiskās medaļas divās disciplīnās - vingrošanā riņķos un atbalsta lēcienā, bet sievietes sadalīja medaļas vingrošanā uz baļķa.

Vingrošanā riņķos zelta medaļu izcīnīja pašreizējais pasaules čempions, grieķis Elefteris Petrunis, kurš startēja otrais un par savu priekšnesumu saņēma iespaidīgu punktu summu - 16.000, ko aiz viņa startējošie sportistisi nepārspēja.

Pēdējais šo vingrojumu veica Londonas spēļu čempions, kurš saņēma īpašu tribīņu atbalstu - brazīlis Anrturs Dzaneti, un viņam izdevās no sudraba pozīcijas izbīdīt Krievijas sportistu Denisu Abļazinu, bet bez medaļas palika ķīnietis Jans Ļu.

Sekojošajās sacensībās atbalsta lēcienā startēja daļa sportistu, kas sacentās riņķos, un Deniss Abļazins arī šajā disciplīnā tika pie sudraba medaļas. Zeltu izcīnīja Ziemeļkorejas sportists Ri Segvans, bronza japānim Kenzo Širai.

Vingrošanā uz baļķa amerikānietei Simonai Bailzai neizdevās papildināt savu zelta medaļu kolekciju - sportiste vingrojumā pieļāva kļūtu un bija spiesta samierināties ar bronzu. Kā zināms, iepriekš Rio viņa izcīnīja trīs zelta godalgas.

Par olimpisko čempioni šajā disciplīnā kļuva holandiete Sanne Veversa, kuras programma nebija tik sarežģīta kā Bailzai, taču viņa to izpildīja nevainojami un saņēma lielāko punktu summu - 15.466. Sudraba godalgu ieguva otra amerikāniete - Lorēna Hernandesa - 15.333. Balizas sniegumu tiesneši novērtēja ar atzīmi 14.733.

Jāpiebilst, ka šī Nīderlandei bija pirmā zelta medaļa individuālajās vingrošanas sacensībās sievietē,

Šī bija priekšpēdējā sacensību dien vingrotājiem - otrdien tiks sadalīti pēdējie medaļu komplekti šajā sporta veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!