Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidāfrikas vieglatlēts Oskars Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas, divas dienas pirms vēsturiskā starta masu medijiem atklāja, ka vēl joprojām nespēj noticēt, ka piedalīsies Londonas olimpiskajās spēlēs.

"Šobrīd ir grūti noticēt tam, ka es startēšu Olimpiādē, kas ir paredzēta cilvēkiem ar veselu ķermeni," atklāj Pistoriuss. "Kopumā šīs ir manas trešās olimpiskās spēles, jo pirms tam es startēju paralimpiskajās spēlēs Atēnās un Pekinā, taču tagad esmu šeit, Londonā. Varu jums atklāt, ka pēdējās divas nedēļas es domāju tikai par Londonas spēlēm."

"Es vienmēr esmu bijis ātrs," atzīst sportists. "Pirmo reizi uz skrejceļa uzkāpu 2004. gada janvārī, bet pēc trim mēnešiem es uzstādīju valsts paralimpisko rekordu 100 metru distancē. Nākamais solis bija zelta godalga 200 metru distancē 2004. gada paralimpiskajās spēlēs Atēnās, bet 2007. gada 13. jūlijā es pirmo reizi startēju "Zelta līgas" sacensībās Romā."

"Šobrīd esmu ļoti labā formā," gatavojoties startam Londonas Olimpiādē atklājāj Pistouriuss. "Esmu uzstādījis mērķi labot savu personisko rekordu."

"Dažas nedēļas atpakaļ valsts čempionātā es sajutu, ka tuvojos fiziskās formas virsotnei, tāpēc, ja man izdosies izskriet ātrāk par 45 sekundēm un tikt pusfinālā, varēsiet mani uzskatīt par laimīgu cilvēku."
Sportistam abas kājas tika amputētas 11 mēnešu vecumā, jo viņš piedzima bez izteikta mazā liela kaula, līdz ar to bija nepieciešama šāda veida operācija.

Tāpat sportists ir nodarbojies arī ar regbiju, ūdens polo, reslingu un tenisu, taču skriešanai pievērsās tikai pēc smagas ceļgala traumas 2003. gadā, kuru bija guvis regbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!