Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pēc zaudējuma Londonas olimpisko spēļu pusfinālā atzina sāncenšu pārspēku, taču pauda apņēmību nepadoties un cīnīties par bronzas godalgām.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu pusfināla spēlē otrdien ar rezultātu 0-2 (15:21, 20:22) zaudēja turnīra galvenajiem favorītiem brazīliešiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu.

Latvijas sportisti saglabā izredzes Olimpiādē izcīnīt godalgu, kad ceturtdien aizvadīs cīņu par bronzu.


"Garais Čeruti dominēja pie tīkla. Iespējas mums bija, bet katrā uzbrukumā jāieliek visi 100%, kas ir ļoti sarežģīti," pēc mača izteicās Šmēdiņš. "Darījām ko varējām, bet pietrūka. Šodien viņi bija noskaņojušies par visiem 100%."

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, bet Brazīlijas duetam piešķirts pirmais numurs.

"Bumba ir apaļa, tāpēc negrasāmies padoties. Vienmēr spēlējam līdz beigām un tad skatāmies," Šmēdiņš skaidroja, kā viņiem otrajā setā izdevies atspēlēties no nelabvēlīgā rezultāta 10:15. "Pirmajā setā mums nebija variantu, bet otrajā jutām, ka varam aizķerties. Varbūt nedaudz nepaveicās. Gaidījām, kad Čeruti nogurs, un trešajā setā jau būtu interesantāk."

Šmēdiņš atzina, ka šis duets bijis spēcīgākais, ar ko latviešu sportisti šajā turnīrā sacentušies. "Ceru, ka viņi arī būs čempioni."

Savukārt Pļaviņš piebilda, ka Brazīlijas duets arī ir vieni no patīkamākajiem cilvēkiem Pasaules kausa seriālā.

"Turnīrā vienu komandu divreiz uzvarēt ir grūti," gan Pļaviņš, gan Šmēdiņš teica par iespēju, ka mačā par trešo vietu otro reizi šajās sacensībās var nākties sacensties ar Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuriem piešķirts piektais numurs. "Nogurums mums ir sakrājies liels, esam jau divas nedēļas šeit, bet ir jāturpina, jo varbūt šādas iespējas vairs nebūs."

Pļaviņš pēc mača atzina, ka Latvijā tādus spēlētājus kā Čeruti nav iespējams atrast. "Man kā aizsargam pietiek ar augumu 1,90 metri, bet pie tīkla tādus spēlētājus novāc basketbols, turklāt ar viņiem ir daudz un pacietīgi jāstrādā."

"Atlikušajā mačā mums būs jāmēģina nospēlēt brīvi, kaut tas nebūs viegli. Visi pretinieki ir vairāk pieredzējuši, bet mums vienkārši jācīnās, kā jau šodien to darījām otrajā setā," uzsvēra Pļaviņš. "Lai pārējie nedomā, ka mēs esam liekie šajā turnīrā, tomēr mums jau pusfināls ir kā sapnis."

Pļaviņš atzina, ka pusfinālā pretī gribētu Nīderlandes duetu. "Viņiem bloķētājs ir vecāks, viņam varētu būt iekrājies nogurums. Tomēr, no otras puses, Nīderlandes aizsargs pērn tika atzīts par labāko pasaulē. Vācieši servē ļoti agresīvi, bet Nīderlandei bieži ir neveiksmīgās dienas. Tas, ka Nīderlandi uzvarējām grupā, neko vairs nenozīmēs. Abi šie pāri bijuši Eiropas čempioni."


Otrajā pusfinālā naktī uz trešdienu plkst.1 pēc Latvijas laika šī gada Eiropas čempioni Jūliuss Brinks/Jonass Rekermans no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru, spēkosies ar Šuilu/Numerdoru.

Izšķirošās spēles par medaļām norisināsies ceturtdien.

Savukārt otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja Brinkam/Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņa un Samoilova duets izcīnīja devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!