Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Tokijas olimpisko spēļu turnīra trešajā spēlē vairākās epizodēs nenospēlēja pietiekami precīzi, tādējādi dāvinot punktus pretiniekiem no Meksikas, tomēr pirms astotdaļfināla ir jāpadomā, kā uzlabot savu sniegumu, viņi pauda pēc mača.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš un Točs ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās Meksikas duetam Hosue Gastonam Gaksiolam un Hosē Luisam Rubio, B grupas turnīru noslēdzot ar divām uzvarām un vienu zaudējumu.

Gandrīz visas spēles garumā latvieši servēja uz Gaksiolu, taču Točs norādīja, ka viņš tā arī "nesaplīsa". "Saplīsām mēs," viņš sacīja.

"Bija daudz neprecizitāšu. Blokā viņus turējām, aizsardzība mums bija, serve arī bija. Par daudz mēģinājām ātrās izspēles, par daudz sastūmām bumbas pie tīkla. Vajadzēja piespēles uzlabot. Savukārt viņi ļoti labi servēja," sacīja Točs. "Es pats iesāku diezgan sūdīgi, tāpēc bija grūtāk dabūt spēles ritmu. Beigās jau dabūjām, bet viņi savu ritmu tā arī nepazaudēja."

Šajā mačā Latvijas un Meksikas dueti spēlēja 33 grādu pēc Celsija lielā karstumā. Tāpēc latvieši pārāk nelīksmoja pēc labām epizodēm, jo tas paņem enerģiju, norādīja Pļaviņš.

"Pirmā spēle pret krieviem bija pulksten 5.00 (pēc Tokijas laika), un tas bija pavisam citādāk. Tagad mums saule bija tieši virsū, tas bija daudz karstāk. Grūti dabūt emocijas, kad pietrūkst daži milimetri dažādās situācijās," skaidroja Pļaviņš. "Nebija jau tā, ka viņi daudz mums paņēma. Vienā brīdī izsitām autā, citā pie tīkla pārāk tuvu bijām. Mēs tehniski nenospēlējām tā, kā varam. Katrā setā uzdāvinājām vairākus punktus. Gan blokā, gan aizsardzībā kaut ko savācām, bet tā starpība bija kļūdās."

Pēc uzvaras pār Krievijas Olimpiskās komandas (KOK) duetu Pļaviņš stāstīja, ka Rubio ir ļoti garš bloķētājs, kurš sagādā problēmas arī augstākā līmeņa pretiniekiem.

"Viņš interesanti lec. Viņš lec augstu, bet to dara ļoti vēlu. Viņam ir grūti tikt pāri. Ja tu redzi aizsargu, tas nenozīmē, ka bloķētājs nedabūs bumbu. Viņš blokā spēlē neērtāk kā pārējie. Viņš pieskārās praktiski visām bumbām," norādīja pieredzējušais volejbolists no Latvijas.

"Ja katrā elementā mēs gūtu pa vienam punktam – blokā, aizsardzībā, ar servi un ar uzņemšanu, tad spēle aizietu pavisam citādākā virzienā. Mēs otrajā setā visu laiku dzināmies pakaļ, un tas bija grūti. Gluži kā krievi spēlē pret mums. Kad pienācām klāt, viņa dabūja punktu vai mēs kļūdījāmies," skaidroja Pļaviņš.

Pagaidām nav zināms, kuri būs Pļaviņa un Toča pretinieki izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, un latvieši par to nedomā. Tomēr viņi cer, ka spēle būs jau svētdien, lai nebūtu atkal jāgaida.

"Nav jēgas domāt par pretiniekiem. Ir jādomā par savu spēli, kā tehniski kaut ko darīt citādāk, kā noskaņoties. Mums ir jāapspriežas, jāpaskatās un jāpadomā. Mums visur ir kur pielikt. Man liekas, ka katrā elementā pa drusciņai un viss būs citādāk," Pļaviņš noteica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!