Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs pusfinālā ar rezultātu 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās Andersam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas.

Līdz ar to arī Pļaviņš/Točs cīnīsies par olimpisko spēļu bronzas medaļām. Viņu pretinieki būs Šerifs Junusi un Ahmeds Tižans, kuri ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās krieviem Vjačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim. Jau vēstīts, ka pirms tam dāmu turnīrā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piedzīvoja zaudējumu pusfinālā.

Mūls jau no pirmajām epizodēm latviešiem ar savu teicamo darbību blokā radīja grūtības. Pļaviņam/Točam vajadzēja laiku, lai iespēlētos, taču norvēģiem pārāk tālu seta pirmajā pusē neizdevās atrauties. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 9:12, taču pēc tam norvēģi strauji palielināja savu pārsvaru, panākot rezultātu 10:16. No šāda trieciena latvieši neatguvās un deficītu sadeldēt neizdevās.

Arī otrajā setā norvēģi ieguva nelielu pārsvaru jau pēc pirmajām izspēlēm. Mūls turpināja krāt blokus, bet uzbrukumā iespēlējās arī Sērums. Brīdi ritēja cīņa punkts punktā, bet pie rezultāta 12:13, raugoties no latviešu pozīcijām, Norvēģijas duets atkal atrāvās (14:18). Pāris epizodes vēlāk viņi jau ieguva mačbumbu, kuru ar otro piegājienu realizēja.

Līdz šim visos savstarpējos dueļos Pļaviņš/Točs piedzīvojuši zaudējumus Mūlam/Sērumam.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!