Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu aizvadīs trešdien agri no rīta pēc Latvijas laika.

Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā spēkosies ar Brazīlijas duetu Alisonu Ceruti un Alvaru Filju. Šis būs otrais mačs centrālajā pludmales volejbola kortā, un tā sākums plānots trešdien pulksten 4.00 pēc Latvijas laika.

Pēc Japānas laika mačs risināsies pulksten 10.00. Meteorologi prognozē, ka šajā laikā otrdien gaisa temperatūra iesils līdz 32 grādiem pēc Celsija.

Jau vēstīts, ka pirmdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja citu Brazīlijas duetu Evandru Oliveiru un Bruno Šmitu. Ceruti/Filju astotdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:13) pārspēja Hosue Gastonu Gaksiolu un Hosē Luisu Rubio no Meksikas.

Pļaviņš/Točs un Ceruti/Filju vienīgo reizi savā starpā tikās 2019.gada vasarā, kad Espinju četru zvaigžņu turnīra pusfinālā divos setos pārāki bija brazīlieši.

Alisons Ceruti 2016. gadā triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spēlējot vienā pārī ar Oskaru Šmitu.

Ceruti/Filju kopā spēlē kopš 2019. gada, un viņi pasaules rangā ieņem trešo vietu. Viņi kopā uzvarējuši Pasaules tūres trīs zvaigžņu līmeņa turnīrā Kualalumpurā, kā arī četru zvaigžņu turnīrā Espinju. Vēl viņi kopā zaudējuši četru un piecu zvaigžņu turnīru finālos Maskavā un Vīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!