Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Latvijas pludmales volejbola dueta Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča pretiniekiem Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā pirmdien kļuva Alisons Ceruti/Alvaru Filju no Brazīlijas.

Jau vēstīts, ka pirmdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja citu Brazīlijas duetu Evandru Oliveiru un Bruno Šmitu. Turnīrs latviešiem būs jāturpina ar cīņu pret citiem brazīliešiem.

Ceruti/Filju astotdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:13) pārspēja Hosue Gastonu Gaksiolu un Hosē Luisu Rubio no Meksikas.

Brazīlieši kortā abos setos bija pārliecinoši labāki, Ceruti demonstrējot lielisku spēli blokā. Pēc līdzīga sākuma pāris labas serves brazīliešiem deva četru punktu pārsvaru (8:4). Divus punktus meksikāņi atguva, bet turpinājumā aizraujošās izspēlēs dueti apmainījās punktiem. Līdz tehniskajam pārtraukumam Ceruti/Filju atkal veica izrāvienu - 13:8. Gaksiolam/Rubio neizdevās atrast spēles elementus, ar kuriem izrādīt pretestību. Pirmo setu brazīlieši noslēdza ar otro no septiņām setbumbām.

Otrajā setā Brazīlijas spēlētāji izvirzījās vadībā ar 10:4. Epizodēs, kad Ceruti nenobloķēja sitienu, Filju bija gatavs bumbu uzņemt ar lielisku aizsardzības spēli. Brazīlieši pārliecinoši tuvojās uzvarai, kad panāca rezultātu 14:7. Spēles gaita atlikušajā laikā nemainījās, un šoreiz Ceruti/Filju ar pirmo iespēju noslēdza setu un spēli.

Alisons Ceruti 2016. gadā triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, spēlējot vienā pārī ar Oskaru Šmitu. Vienu olimpisko čempionu latvieši no turnīra izslēdza, bet tagad būs iespēja spēkoties ar otru.

Ceruti/Filju kopā spēlē kopš 2019. gada, un viņi pasaules rangā ieņem trešo vietu. Viņi kopā uzvarējuši Pasaules tūres trīs zvaigžņu līmeņa turnīrā Kualalumpurā, kā arī četru zvaigžņu turnīrā Espinju. Vēl viņi kopā zaudējuši četru un piecu zvaigžņu turnīru finālos Maskavā un Vīnē.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Točs grupu turnīrā ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās Gaksiolam/Rubio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!