Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolistu duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs olimpisko spēļu astotdaļfinālā tiksies ar Brazīlijas volejbolistiem Evandru Oliveiru un Bruno Šmitu, kurš 2016. gadā Rio olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu.

Pļaviņš/Točs sestdien grupu turnīru noslēdza ar pirmo zaudējumu Tokijas spēlēs, ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpjoties Meksikas duetam Hosue Gastonam Gaksiolam un Hosē Luisam Rubio.

Šī zaudējuma dēļ Pļaviņš un Točs atkāpās uz otro vietu apakšgrupā, bet pirmo pozīciju ieņēma Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) duets Vjačeslavs Krasiļņikovs un Oļegs Stojanovskis, kurus latvieši savstarpējā spēlē pieveica.

Ieņemtās otrās pozīcijas dēļ Latvijas sportisti varēja tikt ielozēti pārī ar kādu no apakšgrupu uzvarētājiem, izlozei sagādājot viņiem tikšanos ar Brazīlijas duetu Evandru/Šmits. Brazīlijas volejbolisti grupu turnīrā uzvarēja visās trijās spēlēs.

Spēle norisināsies pirmdien pulksten 7.00 pēc Latvijas laika (pulksten 13.00 pēc Tokijas laika).

30 gadus vecais Evandru Oliveira ir 2017. gada pasaules čempions pārī ar Andre Steinu, bet pazīstamākais pāra pārstāvis ir Bruno Oskars Šmits, kurš 2016. gadā ar Alisonu Ceruti triumfēja Rio olimpiskajās spēlēs. Abi brazīlieši kopā spēlē kopš 2019. gada.

2019. gadā Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā Espinju abi dueti tikās pusfinālā, uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:15) svinot Brazīlijas volejbolistiem. Tā ir pēdējā reize, kad Pļaviņš/Točs tik augsta mēroga tūres posmā izcīnījuši medaļas, Portugāles pilsētā toreiz ieņemot trešo vietu.

Zīmīgi, ka nākamajā kārtā šīs spēles uzvarētājs tiksies ar meksikāņiem Gaksiolu un Rubio vai D apakšgrupas uzvarētājiem Alisonu Ceruti/Alvaru Filju. Tādējādi iespējams duelis starp Latvijas un Meksikas pāriem, kuri nupat tikās laukumā, vai pretējās komandās esošiem 2016. gada spēļu čempioniem.

Ziņots, ka Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka astotdaļfinālā spēkosies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvēm Nadeždu Makroguzovu/Svetlanu Holominu. Viņām spēle paredzēta svētdien pulksten 8.00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!