Foto: AP/Scanpix/LETA

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra astotdaļfinālā pirmdien latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja Evandru Oliveiru un Bruno Šmitu no Brazīlijas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Točs tiksies ar meksikāņiem Hosue Gastonu Gaksiolu/Hosē Luisu Rubio vai D apakšgrupas uzvarētājiem Alisonu Ceruti/Alvaru Filju. Šī spēle risināsies pulksten 15.00 pēc Latvijas laika.

Jau no spēles pirmajām minūtēm latviešiem laukumā bija neliels pārsvars, kas ļāva iegūt vadību ar 10:7. Brazīlieši gan turpinājumā atspēlējās, taču izskaņā Pļaviņa darbības aizsardzībā un precīzie māņsitieni deva setbumbu (20:17). Divas iespēja brazīlieši atspēlēja, bet tad Točs panāca Oliveiru kļūdu pie tīkla un noslēdza setu.

Otrajā setā Pļaviņš ar savu lielisko spēli aizsardzībā radīja lielas grūtības pretiniekiem. Visa seta garumā latvieši bija nelielā vadībā, bet galotnē Oliveiru deva cerību brazīliešiem. Taču viņš pie tīkla nospēlēja neatļauti, kas latviešiem deva mačbumbu. Pēc serves uzņemšanas Točs nospēlēja precīzi un izrāva uzvaru Latvijas komandai.

Edgaram Točam šī ir olimpiskā debija, bet Pļaviņš jau trešo reizi spēlē olimpiskajās spēlēs. Viņš 2012. gadā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja arī bronzas medaļas.

Ceturtdaļfinālā sieviešu konkurencē spēlēs arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!