Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra apakšgrupas trešajā spēlē Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar rezultātu 0-2 (18:21, 16:21) piekāpās Meksikas duetam Hosue Gastonam Gaksiolam un Hosē Luisam Rubio.

Latvijas un Meksikas duetiem 45 minūšu ilgā cīņa bija jāaizvada 33 grādu pēc Celsija lielā karstumā.

Spēles sākums ritēja diezgan līdzīgā cīņā, duetiem apmainoties punktu guvumiem, bet tad pēc labām epizodēm aizsardzībā latvieši guva punktus un panāca rezultātu 9:7. Tomēr meksikāņi ar savu nepiekāpīgo cīņu spēja pacelt "smagas bumbas" un izlīdzināt rezultātu 14:14. Viņi turpināja veiksmīgi un veica četru punktu izrāvienu, bet tam sekoja Toča labas epizodes, izceļoties ar diviem blokiem un labu uzbrukumu (18:19). Tomēr Rubio panāca setbumbu, bet Pļaviņam no sarežģītas situācijas neizdevās pagarināt pirmo setu.

Kortā neliels pārsvars meksikāņiem bija arī otrajā setā, taču veiksmīgi pieprasīts video atkārtojums Pļaviņa izpildījumā un Toča laba spēle blokā ļāva panākt 7:7. Taču atkal Gaksiola un Rubio atguva vadību. Toča bloki seta otrajā pusē saasināja cīņu, bet izrāviens meksikāņiem un viņi ar otro piegājienu realizēja setbumbu.

Pļaviņš/Točs pirmajā mačā bez došanās kortā tika pie uzvaras, jo čehs Ondržejs Perušičs vēl nebija izgājis pašizolāciju. Savukārt otrajā cīņā latvieši ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pārspēja pasaules čempionus Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski no Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas.

Otrā B grupas spēlē Krasiļņikovs/Stojanovskis ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:8) pārspēja Perušiču un Švaineru.

B grupā latvieši latvieši trīs spēlēs guva divas uzvaras, kas dod otro vietu un ļaus spēlēt izslēgšanas spēlēs. Kopvērtējumā Krasiļņikovs/Stojanovskis ieguva pirmo vietu ar divām uzvarām un vienu zaudējumu. Meksikas duets kvalificējās izslēgšanas spēlēm ar vienu uzvaru, bet čehiem, kuriem arī bija viena uzvara, turnīrs noslēdzās.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!