Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportists Artūrs Plēsnieks Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pirmdien izcīnīja astoto vietu.

Raušanas disciplīnu Plēsnieks sāka ar 176 kilogramu svaru, un to viņš droši pacēla. Otrajā piegājienā viņam neizdevās pacelt 180 kilogramus, kas līdz šim bija viņa personiskais rekords, bet noslēdzošajā mēģinājumā Plēsnieks cēla 181 kilogramu. Viņš ar nelielām grūtībām to pacēla, sasniedzot jaunu personisko rekordu. Pēc raušanas latvietis ierindojās astotajā vietā.

Grūšanas vingrinājumā Plēsniekam pirmajā piegājienā izdevās pacelt 218 kilogramus, bet nākamie mēģinājumi, cenšoties pacelt 223 un 225 kilogramus, viņam bija neveiksmīgi.

Summā Plēsnieka rezultāts bija 399 kilogrami, kas viņam deva astoto pozīciju.

Pašreizējajam Eiropas čempionam Plēsniekam šīs bija otrās olimpiskās spēles karjerā. Pirms četriem gadiem Londonā latvietis izcīnīja septīto vietu, tomēr toreiz viņš pacēla par deviņiem kilogramiem mazāk.

Par olimpisko čempionu kļuva Ruslans Nurudinovs, kura rezultāts summā bija 431 kilogrami. Raušanā viņš pacēla 194 kilogramus, bet grūšanā viņš sasniedza jaunu olimpisko rekordu – 237 kilogrami.

Sudraba medaļu izcīnīja armēnis Simons Martirosjans, kura rezultāts summā bija 417 (190+227), bet bronza pienācās Aleksandram Zaičikovam no Kazahstānas – 416 (193+223).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!