Foto: DELFI.lt

Spāņu basketbola zvaigzne Po Gasols izteicis iespēju, ka Zikas vīrusa draudu dēļ viņš varētu atteikties no dalības 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ziņo vietējie mediji.

"Es vēl domāju par to, vai doties uz Rio," Gasolu citē spāņu sporta izdevums AS. "Sportistu un līdzjutēju veselība ir vissvarīgākā. Esmu ieguvis specifisku informāciju, kurā esmu dalījies ar saviem komandas biedriem un citiem spāņu sportistiem. Es ceru, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Pasaules Veselības organizācija (PVO) mums atklās riskus, kas pastāv Brazīlijā Zikas vīrusa dēļ. Šis vīruss ir nopietns drauds."

Kā ziņots, 152 zinātnieki ir parakstījuši vēstuli, adresētu SOK un PVO, ar aicinājumu atcelt gaidāmās olimpiskās spēles vai pārcelt to norisi uz citu valsti. Tomēr WHO ir noraidījusi šīs bažas, norādot, ka spēļu atcelšana vai pārcelšana "būtiski neietekmēs vīrusa izplatību".

Olimpisko spēļu vēsturē vēl nav bijis gadījumu, kad Olimpiāde būtu atcelta veselības apdraudējumu dēļ. Lielākais sporta pasākums, kas šā iemesla dēļ ticis atcelts, bija 2003. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā sievietēm, kam bija jānotiek Ķīnā, bet tas tika pārcelts uz ASV putnu gripas uzliesmojuma dēļ. Ķīnā uzņēma nākamo Pasaules kausa finālturnīru 2007. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!