Foto: AFP/Scanpix
Poļu vesera metēja, pašreizējā pasaules čempione Anita Vlodarčika beidzot ir pievienojusi savai uzvaru kolekcijai arī olimpisko zeltu - pirmdien viņa ar jaunu pasaules un olimpisko rekordu triumfēja vesera mešanas sacensībās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Jau ar pirmo metienu 31 gadu vecā Vlodarčika izvirzījās sacensību vadībā, otrajā mēģinājumā sasniedzot 80,40 m atzīmi un labojot olimpisko rekordu, kas bija 78,18 m. Trešajā mēģinājumā poļu sportiste jau pārspēja pašai piederošo pasaules rekordu - 82,28 metri, kas automātiski ir arī olimpiskais rekords.

Sacensību turpinājuma Vlodarčika vēlreiz raidīja veseri pāri 80 metru atzīmei, taču vēlreiz uzlabot savu rezultātu viņai neizdevās. Tas polietei ir pirmais olimpiskais zelts - 2012. gada Londonas spēlēs viņa palika otrā.

Sudraba medaļas pozīcijā uzreiz izvirzījās ķīniete Vensju Žana, kura pārliecinoši noturēja otro vietu līdz beigām, bet apdraudēt polietes uzvaru nespēja. Viņas tālākais raidījums bija 76,75 metri.

Pēdējā metienā bronzas medaļu izrāva angliete Sofija Hičone, kura pirms tā atradās vien piektajā pozīcijā, bet pēdējā pārspēja gan vācieti, kura jau pieņēma apsveikumus ar medaļu, gan moldāveti Zalinu Margijevu, kura līdz ar to palika piektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!