Foto: F64
Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča trešdien Londonas olimpiskajās spēlēs ar teicamu rezultātu ierindojās ceturtajā vietā, bet no bronzas medaļas viņu šķīra tikai viens centimetrs.

Radevičas rezultāts bija 6,88 metri, kas ir viņas otrs labākais rezultāts karjerā. Viņas sasniegtais Latvijas rekords, kas Radevičai pirms diviem gadiem atnesa Eiropas čempiones titulu, ir 6,92 metri.

Par Olimpisko čempioni kļuva amerikāniete Britnija Rīze, kuras rezultāts bija 7,12 metri. Sudrabs ar personīgo rezultātu 7,07 metri izcīnīja krieviete Jeļena Sokolova, bet bronza tika citai amerikānietei Dženijai Deloučai – 6,89 metri.


Radeviča jau pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 6,88 metri, kas viņai ļāva atrasties vadībā kādu laiku. Otrajos mēģinājumos Rīze un Sokolova sasniedza savus šī vakara labākos rezultātsu un pabīdīja Latvijas tāllēcēju uz trešo vietu.

Latvijas sportistei ļoti labi bija nākamie divi mēģinājumi - 6,77 un 6,74 metri. Nākamie divi viņas mēģinājumi bija neveiksmīgi, bet piektajā mēģinājumu sērijā 6,89 metrus tālu aizlēca Delouča. Radevičai teicams bija arī pēdējais mēģinājums, tomēr līdz bronzai ar to nepietika - 6,79 metri.

Radeviča karjeras laikā divas reizes 2001. un 2003.gadā izcīnīja bronzu Eiropas U-23 čempionātā (attiecīgi tāllēkšanā un trīssolī). 2004.gadā viņa debitēja olimpiskajās spēlēs Atēnās – tāllēkšanā 13.vieta (6,53 metri), bet trīssolī 20.vieta (14,12 metri). Radeviča bija plānojusi startēt arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, taču neilgi pirms sacensībām uzzināja, ka ir stāvoklī un nestartēja Olimpiādē. Pēc bērna piedzimšanas Radeviča atgriezās sacensībās, 2010.gadā Barselonā sensacionāli kļuva par Eiropas čempioni (6,92 metri), bet 2011.gadā pasaules čempionātā spēja izcīnīt arī bronzas godalgu (6,76 metri).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!