Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tedijs Riners ar savu trešo uzvaru olimpiskajās spēlēs sestdien Tokijā palīdzēja Francijai uzvarēt jaukto komandu džudo sacensībās un kļuva par olimpiskajām medaļām bagātāko džudistu vīriešu konkurencē.

Šo spēļu pēdējo džudo sacensību finālā Francija ar 4-1 pārspēja mājinieci Japānu.

32 gadus vecais Riners nopelnīja savu otro medaļu Tokijā pēc bronzas svara kategorijā virs 100 kilogramiem. Kopā tā viņam bija jau piektā medaļa olimpiskajās spēlēs, zeltu nopelnot arī individuālajās sacensībās divās iepriekšējās olimpiādēs. Pirmo medaļu – bronzas – viņš nopelnīja individuālajās sacensībās 2008. gadā Pekinā.

Neviens cits džudists nav izcīnījis piecas olimpiskās medaļas, izņemot japānieti Rjoko Tani, kura laikā no 1992. līdz 2008. gadam izcīnīja pa divām zelta un sudraba medaļām un vienu bronzu.

Savu otro zelta medaļu Tokijā izcīnīja Klarisa Agbeņenū, kura uzvarēja svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, bet pirmo – Aksels Kleržē, Gijoms Šens, Sāra Leonija Sizika un Romana Diko.

Bronzas medaļas tika Izraēlai un Vācijai, kas attiecīgi ar 4-1 pieveica Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu un ar 4-2 – Nīderlandi.

Mājiniece Japāna džudo sacensībās izcīnīja deviņas zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu 15 sacensībās, bet Francija ar bilanci 2-3-3 ierindojās otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!