Foto: F64
Lai atvieglotu transporta kustību Riodežaniero vasaras olimpisko spēļu laikā, tuvākās divarpus nedēļas Riodežaneiro iedzīvotājiem skaitās brīvdienas.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Latvijas olimpiskās delegācijas preses sekretāre Marita Vilciņa, brīvdienu piešķiršana bijusi organizatoru spiests solis, lai nerastos milzīgie sastrēgumi, kas ikdienā rīta stundās un pēcpusdienā valda Rio. Piemēram, Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc viena no treniņiem no Kopakabanas pludmales atpakaļ uz Rio olimpisko ciematu braukuši aptuveni divas stundas. Savukārt Latvijas žurnālisti no preses centra uz mediju ciematu ierasto 20 minūšu laikā pavadīja stundu.

Latvijas olimpiskās delegācijas pārstāvis Einārs Fogelis norādīja, ka speciāli izveidotā olimpiskā transporta līnija pirmajās dienās nestrādā kā nākas. Savukārt blakus esošā transporta līnija virzās krietni ātrāk nekā olimpiskais transports.

To, ka ikdienas dzīves ritējums tuvākajās nedēļās būs citāds, portālam "Delfi" apliecināja arī vietējais latvietis, pazīstamā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa brālēns Ēvalds Rītiņš, kurš dzimis un audzis Rio. "Parasti skolēniem, studentiem brīvlaiks ir jūlijā, bet tagad to visu pārcēla uz augustu. Vietējiem būs brīvdienas, bet tas krietni atslogos transporta kustību un ļaus izvairīties no milzīgajiem sastrēgumiem, kas ir ierasta lieta pilsētas dzīvē," viņš saka.

XXXI vasaras olimpiskās spēles Riodežaneiro sāksies piektdien, 5. augustā, ar atklāšanas ceremoniju slavenajā "Maracana" stadionā. Pēc tam sestdien sāksies 16 spriedzes pilnas sacensību dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!