Foto: Reuters/Scanpix
Ar skandālu noslēgušās Riodežaneiro olimpisko spēļu soļošanas sacensības 50 kilometru distancē, jo bronzas medaļa tika sadalīta pēc sacensībām, kad tika iesniegti vairāki protesti.

Jau vēstīts, ka par olimpisko čempionu kļuva slovāks Matejs Tots, kura rezultāts bija trīs stundas 40 minūtes un 58 sekundes. Otrajā vietā finišēja austrālietis Džereds Talents (+0:18). Sākotnēji trešajā vietā finišēja japānis Hiruki Arai, taču distances pēdējos kilometros viņš nedaudz sadūrās ar ceturtajā vietā finišējušo kanādieti Evanu Danfī, izsitot viņu no ritma un liekot uz brīdi viņam apstāties. Pēc finiša Kanādas komanda uzrakstīja protestu, un to apmierināja, japāni diskvalificējot. Uz brīdi Danfī kļuva par bronzas medaļas ieguvēju.

Pēc diskvalifikācijas Arai arī iesniedza protestu. Trīs stundas tiesneši izskatīja Arai protestu un beigās to apmierināja. Viņš tomēr ieguva izcīnīto bronzas medaļu.

Pēc Arai diskvalifikācijas Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks kopvērtējumā pakāpās uz 36. vietu, bet pēc rezultātu atjaunošanas viņš atkal atkāpās uz 37. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!