Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalīsies budistu mūks, kuram sports ir tikai hobijs, ziņo aģentūra AP.

27 gadus vecais japānis Kazuki Jazava Rio startēs airēšanas slaloma sacensībās. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm viņš ieguva, uzvarot Japānas čempionātā.

Jazavam šī būs trešā Olimpiāde - viņš startēja 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kurās izcīnīja devīto vietu, kas ir augstākais sasniegums Japānas kanoe airēšanas vēsturē. Pēc Londonas spēlēm viņam neizdevās atrast sponsorus un Jazava nolēma pievērsties budismam. Tagad lielāko dzīves daļu Jazava velta lūgšanām, airēšanas treniņiem atvēlot vien pusotru stundu dienā.

"Es nebiju domājis, ka apvienošu šīs abas lietas," saka Jazava. "Kad uzsāku garīgo praksi, izlēmu, ka mana pamata nodarbošanās būs mūka dzīve un ar airēšanu es nodarbošos vien brīvajā laikā."

Taču pēc uzvaras nacionālajā čempionātā Jazava kļuva par Japānas galveno olimpisko pretendentu šajā airēšanas disciplīnā. Viņš trenējas divreiz īsāku laiku nekā pirms Londonas spēlēm, taču cer, ka mentālā izturība palīdzēs vairāk.

"Šoreiz es laikam visam pieeju vieglāk," viņš saka. "Šķiet, šoreiz es olimpiskās spēles izbaudīšu vairāk."

Olimpieti atbalsta arī pārējie ticības brāļi Zenkodži Daikandžinas templī, kas atrodas netālo no Nagojas. "Ja tu vari uzvarēt, nekas tevi neatturēs no tā," saka vecākais priesteris Kanšo Kajaki. "Neatkarīgi no rezultātiem, mēs ceram, ka tu saglabāsi veselību, izvairīsies no traumām un sasniegsi finišu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!