Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas džudists Horhe Lensina kļuvis par otro sportistu, kurš Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs pieķerts dopinga lietošanā.

Lensina startēja svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, kur sestdien ieņēma septīto vietu. Tomēr pēc sacensībām 40 gadus vecā sportista organismā konstatēta aizliegtā viela klomifēns, paziņojusi Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC).

Pēc pozitīvās dopinga analīzes Lensinas rezultāts ir anulēts, kā arī viņam atņemta spēļu akreditācija un viņš izraidīts no paralimpiskā sportistu ciemata.

Par pirmo dopinga lietošanā pieķerto šo paralimpisko spēļu dalībnieku kļuva Saūda Arābijas pauerliftinga sportists Mašals Alkazai, kurš sacensībās vēl nebija startējis.

Tā kā viņam šis bija otrais dopinga pārkāpums, tad sportists saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju.

Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs nepiedalās Krievijas sportisti, kurus valstī plaši izplatītas dopinga sistēmas dēļ, startam nepielaida IPC.

Jau ziņots, ka Latvija Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs līdz šim guvusi trīs medaļas - titulētais Aigars Apinis triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā, Diāna Dadzīte bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu, bet Edgars Bergs pirmdien ieguva bronzu lodes grūšanā.

Riodežaneiro paralimpiskās spēles, kur Latviju pārstāv 11 sportisti, norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!