Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks piektdien, 6. augustā, Tokijas olimpisko spēļu 50 kilometru distancē, kas risinājās Saporo, ieņēma 37. vietu, bet otrs Latvijas sportists Ruslans Smolonskis tika diskvalificēts.

Sportisti soļošanas sacensības sāka jau pulksten 5.30 pēc vietējā laika, lai izvairītos no sportistiem nevēlamās lielās svelmes. No karstuma gan izvairīties nebija iespējams, jo soļotāji distances noslēdzošo daļu veica karstumā ap +30 grādiem.

Par olimpisko čempionu kļuva polis Davids Tomala, kurš 50 kilometrus veica trīs stundās, 50 minūtēs un astoņās sekundēs. 36 sekundes viņam zaudēja brits Džonatans Hilberts, bet bronzu ieguva kanādietis Evans Danfijs.

Rumbenieks ilgi distancē atradās piektajā desmitā, bet pie 40 kilometru atzīmes bija jau ceturtajā desmitā. Lai gan Rumbenieks saņēma divus brīdinājumus, viņš tika līdz finišam un ieņēma 37. vietu. Uzvarētājam viņš zaudēja 23 minūtes un 25 sekundes.

Smolonskis distanci sāka ātrākā solī, nekā Rumbenieks, pie 20 kilometru atzīmes ieņemot 25. vietu. Tomēr tad kritās viņa temps, pie 25 kilometriem viņam jau tikai 47. vieta, bet drīz pēc tam viņš trīs pārkāpumu dēļ tika pie piecu minūšu noraidījuma, taču pēc ceturtā soda viņu noņēma no distances.

Soļošanas sacensībās finišēja 47 sportisti, vairāki izstājās, bet diskvalifikāciju saņēma vien divi – Smolonskis un sportists no Gvatemalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!