Foto: F64
Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs pēc izcīnītās piektās vietas Rio olimpisko spēļu 200 metru distancē pauda sajūsmu par panākumu, taču arī norādīja, ka bijusi iespēja arī tikt pie medaļas.

Rumjancevs pirms četriem gadiem Londonas olimpiādē kopā ar Kristu Straumi ieņēma 11. vietu 200 metros, bet tagad debitēja olimpiskajās spēlēs vieniniekos.

Pēc fināla Rumjancevs nedaudz iedunkājis laivu, jo bijis sarūgtināts, ka beigās nedaudz nav sanācis plānotais. "Palaidu spāni garām (Saulu Kravioto, kurš izcīnīja dalītu bronzu kopā ar vācieti Ronaldu Rauhi). Zināju, ka viņš pēdējos 30 metrus brauks (straujāk) uz priekšu, tāpēc man nepatika, ka palaidu garām. Cerēju, ka noturēšu to pārsvaru. Neredzēju, kurš tobrīd biju, ja jau biju priekšā spānim, tad kaut kur trijniekā vajadzēja būt."

"Viss sanāca un neko nevaru pārmest sev. Labs starts, labs ritms. Viss notika tā, kā vajadzēja. Nedaudz beigās spēka pietrūka," prieku un nelielu vilšanos vienlaicīgi pauda 30 gadus vecais sportists. "Zināju, ka finālā varu cīnīties par jebkuru vietu. Jā, astotais celiņš šodien nebija sevišķi izdevīgs, jo sānu pretvējš bija. Bet negribu teikt, ka pirmajā vai otrajā celiņā man būtu medaļa. Es zināju, ka būs astotais celiņš un tam noskaņojos."

Rumjancevs bija pēdējais no Latvijas olimpiešiem, ar ko kaut nelielas cerības uz medaļu saistīja Latvijas līdzjutēji un delegācija. Tas gan viņam nav uzlicis papildus slogu, bet pirms starta esošais uztraukums bijis patīkams, jo piedalījies olimpisko spēļu A finālā. Nedaudz atslābināties no liekā uztraukuma līdzējis arī fakts, ka sportistam tas bija pēdējais starts šajā gadā un to gribējies noslēgt uz pozitīvas nots, kas arī izdevies.

Runājot par nākotni, Rumjancevs norāda, ka rudenī olimpisko kanoe airēšanu un smaiļošanu gaida izmaiņas, jo plānots ieviest sieviešu kanoe disciplīnas. Līdz ar to citas disciplīnas varētu tikt izslēgtas no olimpiskā pulka.

Pēc četriem gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs Rumjancevs cer vēl startēt, ja veselība to ļaus. Tiesa, nav zināms, kādā disciplīnā. Iespējams, ka viņš vēl kopā ar trīs smaiļotājiem kandidēs uz dalību smaiļošanas četrinieku sacensībās.

"Četri cilvēki ir, bet problēma ir viņus salasīt kopā kā komandu. Katrs ir no savas pilsētas, katram ir savs treneris. Vienam ir nauda, otram nav naudas. Jātrenējas. Nekas nav neiespējams," piebilst Rumjancevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!