Foto: Reuters/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu pēdējā sacensību dienā tika izcīnītas četras zelta medaļas boksa turnīrā.

Supersmagajā svara kategorijā pāri 91 kilogramam zelta godalgu ieguva Francijas sportists Tonī Jokā, kurš finālā pēc punktiem ar 2-1 pārspēja britu Džo Džoisu. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja horvāts Filips Hrgovičs un Ivans Dičko no Kazahstānas.

Savukārt svara kategorijā līdz 64 kilogramiem labākais bija Uzbekistānas bokseris Fazļidins Gaibnazarovs, kurš finālā bija pārāks par Azerbaidžānas bokseri Lorenzo Sotomajoru. Pie bronzas godalgām tika krievs Vitālijs Dunaicevs un Artjoms Harutjunjans no Vācijas.

Vēl svara kategorijā līdz 52 kilogramiem par olimpisko čempionu kļuva cits Uzbekistānas bokseris Šahobidins Zoirovs, kurš finālā ar 3-0 pieveica Mihailu Alojanu no Krievijas. Tikmēr pie bronzas godalgas pēc zaudējumiem pusfinālos nodrošināja ķīnietis Dzjaņguans Hu un Joels Finols no Venecuēlas.

Visbeidzot amerikāņu boksere Klerīsa Šīldsa aizstāvēja savu pirms četriem gadiem iegūto olimpiskās čempiones titulu svara kategorijā līdz 75 kilogramiem. Finālā Šīldsa ar 3-0 pārspēja Nīderlandes bokseri Nučku Fontijnu. Tikmēr bronzas godalgas sev iepriekš garantēja Cjaņa Li no Ķīnas un Kazahstānas pārstāve Dariga Šakimova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!