Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc uzvaras Rio olimpisko spēļu turnīra ieskaņā atzina, ka bijis nepierasti spēlēt nakts apgaismojumā, kas bijis diezgan neērts.

Ziņojām, ka pirmajā D grupas spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:17, 18:21, 15:13) pārspēja kanādiešus Čeimu Šalku/ Benu Sekstonu.

"Pirmo setu aizvadījām labāk, bet otrajā neko nespējām izdarīt. Viņiem viss sanāca, vēl tie četri "challenge" (video atkārtojumi) bija par labu viņiem, bišku paši sabrukām. Otrais un trešais sets traģiski, bet labi, ka uzvarējām," pēc spēles teica Šmēdiņš, kurš mačā bija atteicies no sev raksturīgās gremdserves. Kā skaidroja volejbolists, tas darīts, lai pielāgotos laukumam, jo pie gaismām grūti bijis saprast, kā servēt.

"No sāniem spīd, ceļot bumbu, arī spīd un traucē. Tiklīdz uzbrukumā nedaudz pauzīti ieturi, tā atkal traucē un vajag ātri uzbrukt. Kad būs nakts spēles, būs jāpierod pie laukuma," skaidroja Šmēdiņš.

Arī Samoilovs norādīja uz nepierasto apgaismojumu, kas izsitis no ierindas. "Trenējāmies te tikai 45 minūtes, jo visi grib te trenēties. Jau tad teicu, ka neko neredzu aizsardzībā un nezinu, ko darīt. Gaismās pavisam cits volejbols. Beigās jau nedaudz "pavērās" spēle," uz neērto spēles laiku norādīja Samoilovs, kurš cīņas gaitā pielāgojis arī brilles. Sākotnēji spēlējis ar gaišajām, kurām gaismas spīdējušas cauri, tad izmēģinājis tumšākas, bet beigās spēlējis ar vidēji tumšām.

Brilles gan svīdušas ciet un abi volejbolisti laukumā jutušies kā pirtī, jo mitrums liels. Tāpēc arī spēļu formas bijušas mitras praktiski jau pēc pirmajām izspēlēm.

Savā starpā abi dueti bija tikušies līdz šim septiņas reizes, bet tieši pēdējās spēlēs vairāk uzvaras guvuši kanādieši. Tomēr iepriekšējo savstarpējo maču pirms nedēļas Klāgenfurtē uzvarējuši tieši Samoilovs/ Šmēdiņš. "Pēdējā laikā tikai vienu spēli bijām uzvarējuši, tāpēc bija skaidrs, ka nebūs viegli. Viņi ir neērti pretinieki. Ja viņiem aiziet spēle, grūti noķert. Šodien mača izskaņā pamainījām bloku Samoilovam un izdevās izvilkt bumbas, kas deva to rezultātu. Laikam vajadzēja ātrāk mainīt," sacīja Šmēdiņš.

Tikmēr Samoilovs atklāja, ka Klāgenfurtes turnīrā abas komandas spēlējušas paslēpes, jo zinājuši, ka jātiekas Rio. "Varēja saprast, ka taustās abas komandas. Viņi tur vairāk spēlēja uz Jāni, lai gan pirms tam servēja uz mani. Esmu jau pieradis, ka 95% servē pa mani. Jānis laikam pārāk labs."

Samoilovs uzskata, ka daudz ko mača galotnē izšķīra Latvijas dueta iekrātā pieredze. "Paņēmām uz raksturu. Pieredzi. Agresīvāk nospēlējām īstajos brīžos, vairāk koncentrācijas bija. Parādījām raksturu. Mums tomēr lielāka pieredze olimpiskajās spēlēs, lielajos turnīros, izšķirošos mačos."

Šmēdiņš piebilda, ka laukumā nav vēl jutušies pārāk labi arī fiziski, taču cer, ka turpmāk būs labāk un izdosies pielāgoties vēl vairāk laukumam. "Noteikti ar katru nākamo spēli jutīsimies labāk. Nav vēl tas vieglums, to vajag atrast. Rīt mums nav spēle, tikai parīt. Tieši fiziskā ziņā te būs arvien labāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!