Foto: FIVB

Pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis ceturtdien Hāgā izcīnīja uzvaru CEV Kontinentālā kausa finālturnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, bet vēlāk otrajā mačā panākumu svinēja arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kā rezultātā Latvijas izlase var turpināt cīņu par ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis, kuriem piešķirts 24. numurs, ar 2-1 (17:21, 21:16, 15:9) uzvarēja turkus Muratu Giginoglu un Volkanu Gogtepu. Viņi izlikti ar 17.numuru.

Līdz pat pirmā seta galotnei ritēja sīva cīņa, rezultāta tablo vairākkārt vēstot neizšķirtu. Pēc rezultāta 13:13 turpinājumā nedaudz veiksmīgāk spēlēja turki, spējot iekrāt vienu līdz divu punktu pārsvaru. Giginoglu ar bloku seta galotnē panāca 18:15, taču jau brīdi vēlāk setā svinēta uzvara ar 21:17.

Arī otrā seta ievads aizritēja sīvā cīņā, taču pie neizšķirta 7:7 ar vairākām labām servēm un sniegumu uzbrukumā izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru (10:7). Seta turpinājumā Latvijas duets spēja noturēt vismaz trīs punktu pārsvaru un ar rezultātu 21:16 panāca neizšķirtu setos. Trešajā setā latvieši izšķiroši pārsvaru ieguva jau pašā sākumā, kad pēc 2:2 ātri spēja panākt 8:3. Turki vienubrīd pietuvojās līdz divu punktu starpībai, bet izlīdzinājumu nepanāca un piedzīvoja zaudējumu.

Vēlāk ceturtdaļfināla otrajā spēlē favorīti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (26:24, 21:12) uzvarēja Safu Urlu/Selčuku Sekerci, kuriem bija piešķirts 18.numurs.

Latvijas duets pirmā seta lielāko daļu bija iedzinējos, bet galotnē ieguva pārsvaru 21:20 un brīdi vēlāk sīvā cīņā uzvarēja setā. Otrā seta ievadā aizritēja sīva cīņa, bet, tuvojoties seta vidum, Latvijas pāris lēnām sāka audzēt pārsvaru un izvirzījās vadībā ar 18:11. Turpmākajās izspēlēs turki ieguva tikai vienu punktu, kas latviešiem ļāva sasniegt pusfinālu.

Uzvara otrajā spēlē Latvijas izlasei nodrošināja dalību pusfinālā, kur būs jātiekas ar Nīderlandes - Beļģijas pāra uzvarētāju.

Turcija pirmajā kārtā ar 2-1 uzveica Franciju. Pusfināli gaidāmi piektdien, bet sestdien notiks fināls.

Jau ziņots, ka Samoilovs/Šmēdiņš trešdien pirmās kārtas izšķirošajā spēlē ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:15) uzvarēja baltkrievus Aļaksandru Dzjadkovu/Pāvelu Pjatrušku (11.).

Sērijā līdz divām uzvarām Latvija ar 2-1 uzveica Baltkrieviju un nopelnīja tiesības startēt ceturtdaļfinālā.

Ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm iegūs tikai turnīra uzvarētāja. Samoilovs/Šmēdiņš Tokijas olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc ranga, kā pirmie paliekot aiz ceļazīmes izcīnījušajiem duetiem.

Samoilovs/Šmēdiņš un Rinkevičs/Bedrītis maija sākumā Kontinentālā kausa otrajā kārtā izcīnīja otro vietu un ieguva tiesības spēlēt finālposmā. Latvijas sieviešu izlasei neizdevās kvalificēties finālsacensībām.

Iepriekš vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka. Pļaviņš/Točs kā ceļazīmi izcīnījušais duets nevar piedalīties Kontinentālā kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!