Foto: F64

Viens no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs negatavojas pievērsties zāles volejbolam un cer piedalīties pat vēl trijās olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, Samoilovs pārī ar Ruslanu Sorokinu sestdien cieta neveiksmi Londonas olimpisko spēļu astotdaļfināla mačā, sacensības noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Samoilovs pārī ar Sorokinu sāka spēlēt pēc 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, vienojoties par četru gadu sadarbības ciklu. Pagaidām iesaistītās puses vēl nevar pateikt, vai sadarbība turpināsies.

"Esam norunājuši, ka spēlēsim līdz Londonai. Noteikti būsim kopā līdz sezonas beigām, bet ko pēc tam - redzēsim," Samoilovs atzina pēc tam, kad sportisti bija aizvadījuši neizteiksmīgu astotdaļfināla maču.

Pirmajos sadarbības gados Sorokins ziemas sezonā allaž spēlēja klasisko volejbolu, bet pagājušajā ziemā viņš to nedarīja un Samoilovs jau iepriekš atzinis, ka tas bijis par pamatu labākam sniegumam šajā vasaras sezonā. Pats Sorokins tagad atzīst, ka par iespējamo spēlēšanu zālē nākamajā sezonā pagaidām nav domājis.

"Par zāli vēl neesmu domājis, jo biju pilnībā koncentrējies olimpiskajām spēlēm. Par turpmāko domāšu pēc sezonas," atzina Sorokins. "Tendence rāda, ka mūsu sniegums uzlabojas ar katru sezonu, tāpēc ir vērts padomāt par turpmāko sadarbību."

Šosezon Samoilovs/Sorokins vairākos Pasaules kausa posmos pēc kārtas izcīnīja piekto vietu un Pasaules rangā viņi ilgāku laiku atradās septītajā pozīcijā.

Pats Samoilovs atzina, ka noteikti negatavojas ziemā spēlēt zāles volejbolu. "Vēl aptuveni desmit gadus noteikti gribu paspēlēt pludmalē. Ceru uz dalību vēl trijās olimpiskajās spēlēs."

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš jau sasniedzis Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu, kur pirmdien plkst.21 pēc Latvijas laika spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu.

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs ilgs līdz 9.augustam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!