Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pēc neveiksmes Rio olimpisko spēļu otrajā mačā atzina, ka "laukumā nebija Aleksandrs Samoilovs" un katrs punkts nācis ar lielām mocībām.

Samoilovs/Šmēdiņš savā otrajā spēlē D apakšgrupā ar rezultātu 1-2 (, 21:19, 9:15) piekāpās Kubas sportistiem Nivaldo Diasam un Serhio Gonzalesam, kuriem tas bija otrais panākums divās spēlēs. Latvijas duetam tagad ir viena uzvara un viens zaudējums, bet pēdējā spēlē jātiekas ar brazīliešiem Pedro Solbergu/Evandro Gonsalvešu Oliveiru, kuriem ir divas neveiksmes.

"Te ir olimpiskās spēles, te visi ir labi. Vajadzēja pašiem labāk nospēlēt," sarūgtināts par neveiksmi bija Latvijas sportists. "Šodien uzbrukumā bija baigi lēnas kājas. Nezinu, vai sanervozējos, bet baigi lēns uzbrukums bija, nebija emocionālā bauda, nevarēju pretiniekus noķert blokā."

Samoilovs norāda, ka tādēļ arī nav bijis pietiekami agresīvs un visi punkti nākuši smagā cīņā. "Visi seti bija grūti. It kā uzvarējām otro setu, bet nebija tādas brīvības kā pret kanādiešiem. Tur arī bijām iedzinējos, bet uzbrukums toreiz bija jaudīgāks. Šodien kaut kā lēni viss."

Latvijas pludmales volejbolists atzīst, ka pats nebija redzējis Kubas dueta spēli, jo kubieši nespēlē pasaules tūres posmos. Toties Kubas dueta sniegumu bija pētījuši treneri, kas devuši padomus, bet šoreiz tas nav palīdzējis.

"It kā sākumā viss bija kārtībā, labi iesildījāmies, bet kaut kā uzbrukumā ne tā aizgāja, sāku raustīties. Pašiem aizsardzībā vairāk punktus vajadzēja "pacelt", bet kājas tik lēnas... Tu it kā skrien pakaļ bumbai, bet it kā stāvi uz vietas. Jāspēlē sava spēle, bet šodien laukumā nebija Aleksandrs Samoilovs," paškritisks bija Samoilovs.

"Spēli var salīdzināt mašīnu. Ar eļļu mašīna brauc labi, bet šodien nebija tās eļļas. Katra kustība prasīja maksimālu spēku," atzīst Samoilovs.

Līdz ar zaudējumu Latvijas duets sarežģījis situāciju cīņā par iekļūšanu "play off". Lai būtu droši par tikšanu nākamajā kārtā, Latvijas duetam pēc iespējas pārliecinošāk pēdējā spēlē jāuzvar brazīliešu duets. "Galvenais ir Evandru serve. Ja viņam aiziet serve, tad būs grūti. Jāspēlē sava spēle, labi jānospēlē serves uzņemšanā, jānospēlē labāk kā šodien un labāk kā pret kanādiešiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!