Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs būs gatavi lielam spiedienam, taču lielā pieredze palīdzēs tikt galā ar to, pēc uzvaras Klāgenfurtes "Major" sērijas turnīrā sacīja Samoilovs.

Jau vēstīts, ka Samoilovs/Šmēdiņš apliecināja galveno favorītu statusu un svētdien "Major" turnīra finālā ar 2-0 (21:18, 21:18) pieveica Guštāvu Albreštu Karvaļāišu un Saimonu Barbozu Santušu no Brazīlijas.

Lai arī šis turnīrs bija pēdējais pirms Rio spēlēm, tomēr latviešu spēlētāji koncentrējās tikai šim turnīram. "Tagad, kad esam noslēguši turnīru, mēs varam sākt domāt par Rio – kā mēs kravāsim somas, kā lidosim, kā gatavosimies spēlēm, kur paliksim, ko ēdīsim. Tad 100 % domāsim par spēlēm," mājaslapai "fivb.com" sacīja Samoilovs. "Mēs jau 10 gadus spēlējam pasaules tūrē, tāpēc esam gatavi lielam spiedienam. Lielākā atšķirība starp šo un Rio turnīru būs, ka Klāgenfurtē liela daļa fanu mūs atbalstīja, bet Rio 95 procenti skatītāju būs pret mums."

Tikmēr Jānis Šmēdiņš stāstīja, ka uzvara Klāgenfurtē vairo pārliecību un bija lieliska sagatavošanās Rio olimpiskajām spēlēm.

"Mēs fiziski jūtamies ļoti labi. Mūsu sniegums ar katru turnīru paliek labāks. Izslēgšanas spēles un cīņas par medaļām ir labākais treniņš, kāds iespējams. Ir jārāda labākais sniegums un jāiegūst pārliecība," sacīja Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!